torsdag, februari 04, 2010

Syskonmatchning i Vilkas byxor

Syskonmatchning så det står härliga till. Jag har då inga problem med att syskonmatcha, och varför skulle man inte kunna göra det? Om det finns tyg kvar så det räcker till ett litet syskon vore det väl slöser med tyg att inte göra ytterligare ett plagg när man ändå har trätt symaskinen. Här är ett par velourbyxor i mönstret "Vilka" från Ottobre 4/2008, som jag har sytt tidigare av.
Byxorna ovan är i stl 62 och de nedan i stl 98, Fiffiluren har tidigare fått ett par i lime/brun-randiga i tyg från Jofotex, och när jag sydde dem klippte jag även till dessa i Hilcotyget, men först nu kommit mig för att sy dem klart. det var väldigt länge sedan jag köpte det här gröna velourtyget, så jag kommer inte ihåg varifrån tyget kommer.

Så här ser tröjorna och byxorna ut ihop, hoppas nu att allt passar. Fiffiluren har haft en flodhästtröja tidigare, men växte ur den väldigt fort eftersom den var lite kort i livet. Jag har tyckt att det har gått bra tidigare, men nu växer hon så det knakar så nu måste det vara lite längd på tröjorna om de ska hålla någon längre tid.3 kommentarer:

Jes sa...

Härlig syskon matchning!! vilken snygg färg på den gröna veloren och flodhästarna passade ju jättebra till.
Lycka till nu,du har ju inte så långt kvar att vänta :)

Benglan sa...

Fina kläder!
Din mössa är färdig förresten. Kom förbi innan pärtan kommer ut så hon kan ha den när du åker hem från BB :)

Hello sa...

Så fina de kommer bli! Jag har heller inget problem med syskonmatchningar, men med en 11-åring i syskonskaran och en 8½-åring som definitivt inte har samma smak som storasyrran är de dagarna förbi! Så kör så länge det går är mitt råd!