tisdag, februari 09, 2010

Nämen en Mayablus till?

Japp, nu är det Fiffilurens mayablus (stl 98) som blivit klar. Egentligen började jag med denna, men så blev jag lite petig i sömnaden så jag började på en till, som vi gav bort i present till dagsikompisen. På denna hamnade sprundet på vänstra sidan och jag ville ju ha det på den högra. Just det brukar jag ha svårt att tänka till om, när jag har mönsterdelarna på avigan, och kommer på det när jag redan har sytt. Hur som helst så går det att skilja dem åt nu, förutom att jag har satt i en namnlapp i Fiffilurens blus. Mönstret till Mayablusen kommer från Ottobre 1/2008 och från storlek 92 heter mönstret egentligen polka-dot-blus.


Ja, så var det de här byxorna till Pärtan. Precis i början av sömnanden så råkade jag klippa ett hål alldeles bredvid den redan syddda sömmen för rynkningen nedanför knäna. Jahapp, då var det bara att sprätta och klippa bort hålet. Det medförde att rynket kom betydligt högre. Men det beror också på att jag tyckte att byxorna blev alldeles för vida - så vida att det lätt skulle kunna gå en bebis ner i vardera byxben. Så jag har sytt in dem, och nu är storleken 62-68. Får se om de kommer att passa, jag känner mig rätt tveksam. Synd på tyget och modellen i så fall. Mönstret kommer från Ottobre 1/2007

5 kommentarer:

LizA sa...

Fina plagg. Har kikat på mayablusen sen du sydde den första gången, men aldrig kommit mig för att göra den. Kanske blir det av i sommar, till systerdottern.

Hoppas att du inte behöver gå över tiden nu och så, och lycka till med barnafödandet!

mysigtdesign sa...

Jättefin blus tycker jag. Läste att det är en bebbe på G. Lycka till!

Hello sa...

Mayablusar kan man inte få för många av! Den är jättefin! Måste nog sy en ny till Loppan nu när det våras!

Lycka till i morgon - det är väl då Pärtan behagar titta ut ;)

OttoPippi sa...

Är Pärtan ute ännu??? (Undrar nyfiken :-)). Jag tycker att det verkar ha blivit en cool byxmodell!!! Tror faktiskt att den kommer att sitta fint!

Apropå inlägget: Jag hör av mig när mina tyg har kommit!

Kram!

Charleston sa...

Liza: Klart du ska ge dig på att sy en Maya!!

Hello & OP: Ne, ingen Pärta ännu, det dröjer nog till efter helgen. Ska sy en överraskningströja i morgon (11/2) och lite annat hade jag tänkt.

OP: Ang. brallisarna så tror jag blöjbaken får plats gott och väl.