torsdag, februari 25, 2010

Överraskningströja till Storasyster

Överraskningströjan, som jag nämnde i inlägget om de japanska byxorna hann bli klar (schemalägger inlägget medan jag väntar ut Pärtan - och hoppas förstås att allt kommer att gå bra - har dubbelkollat att det är en tös).


Storasyster har fått en syster-tröja, i vit Hilcovelour, kantat med cerice mudd från Hilco. Det här är faktiskt första gången jag syr en tröja i velour, det brukar mest bli byxor när jag syr velour. Eller kanske stämmer det inte helt, jag har ju sytt en tunika också. Men det tillhör inte vanligheterna att sy velourtröjor - och särskilt inte kritvita! Kanske inte så praktiskt, men men...

Broderiet Storasyster lät jag göra på beställning hos Nanycs Garn och Maskinbroderi. Jättekul och jag är så nöjd med broderiet. Det vill jag göra fler gånger. Jag är medveten om särskrivningen, men ett bindestreck såg inte så snyggt ut och jag ville inte ha ordet Storasyster på en rad. Å andra sidan kan man läsa det som Stora syster och det går det med.

Dekorsömmen på ärmen har jag sytt på min symaskin, Janome jubilee 85. En kanonbra symaskin som jag är så nöjd med. Tyvärr tror jag att ärmarna blev någon cm för långa, så jag var tvungen att ta upp dem och sy dit ny dekorsöm. Tyvärr trasslade sig undertråden på ena ärmen, så det blev inte så snyggt. Men det får vara. Tröjan följer mönstret i ottobre 4/2004, men jag har ändrat ärmarna till att bli lite puffiga, med hjälp av en resår längst ner. Fållen är lite svängd nertill också. Pärtan får en sparkbyxa i stl 56, och jag önskar att jag hade gjort vissa förändringar redan från början. Benmuddarna skulle kunna vara minst dubbelt så långa. Hon kommer att växa ur denna på en gång (medan Fiffiluren får en tröja att växa i). Här har jag i alla fall lyckats riktigt bra med kantbandningen, jämfört med den första sparkbyxan jag sydde till Pärtan. Knapparna kommer från Snapsource.

7 kommentarer:

Hello sa...

Åh, så fina de kommer bli! Du får klippa av muddarna och sy på nya när de blir urväxta!

OttoPippi sa...

Gud så fint! Och precis, antingen kan du sy dit nya muddar eller också blir det halvlånga ben på, det är ju också sött!

KroKKoFin sa...

Åh vad jag också skulle vilja göra nåt sådant. Men jag har ju ingen aning om vad jag har i magen. Men storasyskontröjorna kan man ju ta sig an.

Strömming sa...

Vilket härligt syskon-set! :D

Jes sa...

Helt underbara!!!!

6-barns mamma sa...

Vilka underbara kläder!

Thea sa...

Fantastiskt syskonset! Så himla gulligt! Och ändå så lagom.