onsdag, februari 17, 2010

Svart vårbasker


Länge har jag längtat efter att få sy en basker till Fiffiluren. Jag har många gånger plockat ut tyger och matchat, men nu äntligen blev det en. Tyvärr inte i de färger som jag gillar allra bäst, för jag tror inte de passar till hennes vinter/vårjacka. Förresten vet jag inte vilken hennes färg på vårjacka kommer att bli. Hur som helst så kommer mönstret från Ottobre 4/2007, och jag har sytt en basker i det mönstret tidigare och blev rikitigt förtjust i modellen.
Jag skulle nog välja att sy kanten på ett annat sätt än som Ottobre beskriver det. Om jag skulle sy en basker till så skulle jag göra som en linning i stället. Det tror jag blir snyggare. Tyget verkar samla på sig rätt mycket damm, vilket syns särskilt bra i blixtljuset, tyvärr.

Yttertyget kommer från en lokal tygaffäre och innertyget är ett hilcotyg, som jag hittade på Jofotex.

Nu blir det inte mera sytt, innan Pärtan kommer. Nu ska jag slänga mig i soffan och se på ALLA filmerna Gudfadern, och smaska godis och läska mig med Tropicana-juice! (om jag hinner)

4 kommentarer:

Benglan sa...

Tjusig basker!
Ser fram emot att träffa pärtan!

KroKKoFin sa...

Det gör du rätt i. Själv har jag börjat ge upp det där med att sätta mig framför symaskinen till lillknodden kommit ut för jag får så ont i ryggen av att sitta. Gör mönster och klipper till tyg i stället. Men det är roligt det med, särskilt då jag vet hur många plagg som kommer bli färdiga snabbt sen. Allt det tråkiga är ju redan gjort. Tycker att fodret i mössan var supersnyggt! Hela mössan var tuff men fodret gjorde den tuffare så att säga :-)

Hello sa...

Snygg!

Vila dig nu tills Pärtan kommer!

Anna-Snoddas sa...

Härlig basker! Hoppas Pärtan bestämmer sig för att komma ut snart! :)
Skickade tyget idag, om du ångrar dig och vill sy lite iaf! ;)