torsdag, februari 04, 2010

Det har gått troll...

Ibland går det troll i vissa saker. Så är det med den här långärmade bodyn. Anledningen till att den är tvådelad i färg och tyg har inte med saken att göra, utan det beror helt enkelt på att tyget räckte inte till hela - jag håller ju på att sy mig igenom mina tyglådor och Fiffilurens tröja nedan, fick också ett svart bakstycke för att tyget skulle räcka. På bodyn tänkte jag att nederdelen kommer väl ändå att stoppas ner i ett par byxor. Trollet har bestått av svårigheter att sy rätt, jag har vänt tygstyckena fel, sytt fel, sprättat och sprättat, tryckt dit tryckknapparna åt fel håll etc. etc. Nåja, bodyn går säkert att använda ändå.

Jag har sytt en body av det här mönstret tidigare (Ottobre 6/2009), vilket jag har bloggat om här. Då gick allt så bra och den blev riktigt snygg. Men samma sak hände igen med benmudden och grenknäppningen, som även denna gång blev olika långa. Så om det är någon som tänker sy av detta mönster och vet hur man ska göra/alt. förstår sig på mönsterbeskrivningen så skulle jag gärna vilja veta hur man ska göra. I mönsterbeskrivningen står att det ska vara två benmuddar, men inget om grenknäppningen. Det går visserligen att göra som jag gjort med två benmuddar och två grenknäppningar och sen att de blir olika långa kan man fixa genom att dra lite i grenknäppningen för att få tryckknapparna att stämma. Det roligast vore att få det rätt på en gång. Flodhästtyget kommer från Jofotex.


Fiffilurens tröja kommer från mönstret i Ottobre 4/2004 och flodhästtyget från Jofotex. Det svarta tyget har jag tagit från en av mina avlagda tröjor.

1 kommentar:

Hello sa...

Ja, ibland går det verkligen troll i saker! Tur att du var uthållig och flink med sprätten - slutresultatet blev så bra!