söndag, januari 10, 2010

Årets nyhet

I mitten på februari får Fiffiluren ett syskon, som här får kallas för Pärtan, och jag blir tvåbarnsmamma. Fantastiskt härligt. Här är en långärmad body med korta ben, i stl 62. Jag undrade lite över beskrivning som var skriven för dem som har en coverpro, vilket jag inte har. Sen fick jag inte ihop beskrivningen eller bilderna för hur de hade tänkt sig ben- och grenmudden, men jag gjorde på mitt vis. Vanlig benmudd och sen kantband i grenen. Missen där var att ena grendelen blev längre än den andra. Antagligen för att jag sträckte mudden olika mycket. Jag skulle kanske ha fotat bakstycket också som har en ryggsöm, för där stämmer alla ränderna precis exakt. Riktigt snyggt! Får se vad jag hittar på att matcha med.
Mönstret kommer från Ottobre 6/2009 och tyget är ett Hilcotyg från Neanobelle. Tyget köpte Botilda åt mig på syfestivalen, och var tänkt till en tröja till Fiffiluren, för att macha de orange velorbyxorna, men när hon tittade på tyget så verkade det inte som att hon ville ha det. Nu räcker det hur som helst inte till henne, så vida det inte blir en tröja med kort ärm. Jag skulle däremot kunna tänka mig en tröja i det tyget. Superhärligt tyg!

11 kommentarer:

LizA sa...

Grattis grattis, inte länge kvar då, spännande! :) Fin body/dress!

Cecilia sa...

Stort grattis till er lilla familj :)

Förmodar att din tjejja är precis lika stor och kavat som min Lilleman. Fullt ös för dig i vår m a o. Hoppas att allt är bra också, längesen vi hördes. Kram!

Strömming sa...

Stort grattis!

Fin body du har sytt, tyget ser härligt ut!

OttoPippi sa...

Så spännande med en bäbis snart!! Välkommen till tvåbarnmammevärlden :-)

Du fick till bodyn bra! Jag förstår mig inte heller alltid på alla jobbiga sömnadsbeskrivningar :-)

Thea sa...

Nämen grattis!! Det var väl kul! Du får döpa om bloggen til Filurkläder till fiffiluren och Pärtan ;-)

Jättefin body som det ju går att matcha massor till! I härliga, varma färger.

PysselFröken sa...

Wow, vad glad jag blir för din skull! Grattiskramar i mängder!

Mimmi sa...

Grattis till tillökningen!

Jes sa...

Stort grattis till den kommande till ökningen :) Kul att se den bodyn uppsydd har kollat på mönstret men inte kommit mig för att sy. DEn modellen ser skön ut :)

Anna-Snoddas sa...

Stort grattis, vad roligt! :) Urmysig dress!

Hello sa...

Grattis till den väntande tillökningen! Bodyn blev jättefin!

Charleston sa...

Tack alla rara vänner, för era kommentarer. Ja, det känns onekligen lite nervöst inför framtiden, men det ska nog gå bra. Hoppas bara att jag ska hinna sy lite mer innan bebisen kommer, det känns tveksamt dock. Pärtan bökar runt så i jämförelse till Fiffiluren, så Cecilia, du har nog rätt. Det blir en massa spring här framöver! :-)