fredag, januari 01, 2010

Tapeter och kuddar

Vardagsrummet har fått en ny fondväggen, som jag nämnt i inlägget nedan, med en tapet från Eco Lotus, nr. 4456. Produktbeskrivningen låter så här "Med kollektionen Eco Lotus bygger Ecotapeter broar mellan det asiatiska och det modernt skandinaviska. Eco Lotus tar dig med på en sinnlig resa i österled kantad av blommor och mättade färgval." Jojo!

De enfärgade tapeterna är en papperstapet från Borosan 09/10 nr. 7819 (kan ha en annan färgkod, i fall jag tagit fel på nyans nu). Rummet känns helt annorlunda nu, det blev så ljust och luftigt.

På det gamla ekskåpet har jag ställt upp kuddarna som har fått nya kuddfodral. De gröna kuddarna är till vardagsrummet och de turkosa/bruna till sovrummet (se bilden från sovrummet nedan).

Tyget till kuddfodralen är 100 % siden och kommer från Kina. Min systerdotter köpte 10 meter i 10 olika mönster och färger, men de är inte bredare än 100 cm. Tanken var väl att beställa/köpa mer men så har det inte blivit. Här är några av tygerna. När jag sydde kuddarna märkte jag att siden är ett förbaskat rispigt tyg att handskas med. Man kan inte ha, som jag har just nu, vinternariga händer, för då rispar man ytskiktet och alla trådar fastnar i händerna. Samtidigt som det är så skört är det otroligt slitstarkt och hållbart tyg som man inte alls behöver vara särskilt rädd om. Det går att tvätta och slita på. Jag gillar sidentygerna!!!

De turkosa kuddarna passar så perfekt in i rummet nu. Tapeten är från Boråstapeter och kollektionen Linne, nr. 3308. Se tidigare inlägg om tapetseringen i sovrummet - som jag skrivit om tidigare men inte bloggat klart om - här.

5 kommentarer:

Pyssellycka sa...

Tjusigt! Vilken vacker tapet!

Flugan: sa...

Snygg tapet - och tygerna från Kina ser helt fantastiska ut! Hög "vill ha"-faktor på dem;)

/Lena

Strömming sa...

Härliga kuddar!

Den tapeten ville jag ha i hallen hemma, vi har flera andra tapeter från den kollektionen, skulle kunna ha alla!

Hello sa...

Åh, så fint det blev! Både i vardagsrummet och i sovrummet!

OttoPippi sa...

Snyggt jobbat! Mycket snyggt!