fredag, januari 29, 2010

Nu är det klippt


I väntan på Pärtan har jag dragit fram tyger ur mina tyglådor och tänker försöka sy mig igenom dem. Så jag har dels ritat mönster som en galning och sen klippt till flera plagg. Överst i högen ligger en halvfärdig "hundtröja" av tyg från Stoff och stil, till Fiffiluren. Sen två par velourbyxor "Ottobres Vilkas" till båda barnen, ett par i stl 62 och ett par i stl 98. Jag har sytt av det mönstret tidigare och gillar det mycket, här är en bild och här är inlägget. Sen ligger ett par grå manchesterbyxor till Fiffi och tegelröda manchesterbyxor till Pärtan att matcha med den tomatröda långärmade bodyn jag bloggat om här. Det tyget fick jag av Botilda för länge sedan och nu räckte det precis till dessa byxor - kul! :-). Det vita frotte-tyget med blå ränder har jag längtat efter att få sy en ärmlös sommarklänning att ha till och från stranden. Jag hittade ett mönster i den japanska tidningen Cucito. Det är en enkel A-klännning med ett litet sprund framtill. Tidigare har jag sytt en tröja i det tyget, den har blivit både välanvänd och urväxt. Jag har förhoppningar om att hinna sy en omlottröja till Pärtan i det tyget också. Underst ligger ytterligare en tröja till Fiffiluren i flodhästtyget från Jofotex. Sen har jag ytterligare några syprojekt som inte ligger i högen, påbörjade plagg som jag hoppas hinna avsluta i helgen. - Tror du att jag hinner bli klar med min hög innan Pärtan kommer?


Inte nog med det så lade jag in en beställning till Tygpyssling, och hon var så vänlig att skicka det snabbt som attan, så att jag ska hinna sy av det innan pärtan kommer. Stort tack! Det jag närmast tänker ta tag i är det fantastiskt fina velourtyget, som jag tänker ska bli en omlottröja och kanske kanske räcker det till ett par sparkbyxor eller i vart fall ett par muddbyxor.

4 kommentarer:

Benglan sa...

Jag vill också ha en Pärta! Har börjat sy "utanpåklänningar" för nöjesskul och om jag skulle ha en liten tjej skulle hon ha nya klänningar varje dag!
Hoppas du hinner sy allt och stort lycka till. Ser fram emot när du kommer förbi och visar upp henne :)

OttoPippi sa...

Visst är det härligt när mönsterkonstruktion är klar och tillklippta tygbitar ligger och väntar på att sättas nålar i!! :-) Så underbart att ha kommit så långt och sedan bara få sy! Väntar med spänning på alla de färdiga resultaten av ditt förarbetsslit!

PS.... Vill också också ha en Pärta....

Hello sa...

Klart du hinner! Ska bli spännande att få se allt fint!

Fangoria sa...

Ja jag syr ännu för brinnande livet till vårt kommande knytte (BF+7 dagar idag!!!) det är bara att köra så det ryker så länge man orkar. I denna övertids-väntan så tycker jag det är roligare att hålla sig sysselsatt!
Låter som mycket fint som väntar. Visst är det härligt med tillklippta plagg som bara väntar på att sys ihop?!