söndag, februari 07, 2010

Japanska byxor och en tröja


Det var ett tag sedan jag bläddrade den japanska boken Kläder för pojkar och flickor och nu när började räkna in Pärtan tänkte jag att det kunde vara roligt att ha något att bläddra i. Jag har också hört att Botilda har tyckt om mönstren i boken, som hon bloggar om här.
- I somras köpte jag ett blågrått manchestertyg på Jofotex, som jag hade tänkt skulle bli ett par byxor. Så nu passade det bra att prova ett mönster ur boken. Tyget räckte nätt och jämt, till en storlek mellan 90-100 cl. Jag gjorde några förändringar så att tyget skulle räcka. Hade jag sytt i somras hade det räckt gott och väl. Nu blev fållen minimal. Passformen tycker jag ser bra ut även om byxorna nu blev lite väl slätstrukna utan fickor. Hann inte med några extra detaljer denna gång. Fodret på insidan av fickorna fick samma tyg som i mayablusen, som jag har tänkt ska bli färdig till Fiffiluren nån gång snart också. Tycker att tygerna matchar varandra väl. På live-bilderna är byxorna ännu ofållade. Det gick förvånansvärt bra att prova byxorna bara så där på en gång, men så fick hon stå på köksbordet också! :-)

- Jag hade nog hunnit igenom min tillklippta tyghög, om det inte hade varit för att jag sydde en tröja i stället och klippte ut en annan tröja i vit velour, som jag har på lut. Det får bli en överraskning till senare. Nu sydde jag denna gammelrosa för att testa ärmarna och jag är nöjd. Hade jag inte ägnat mig åt nattsömnad hade jag säkert sett att framstycket var bredare än bakstycket - vilket jag noterade när jag klippte ut mönstret kvällen innan! Nu såg jag det när tröjan var klar och då fick jag improvisera genom att dra i en resår i halsringningen. När smocken på framstycket under halsringningen var klar såg jag att det ser ut som att den hamnat en aningens för mycket åt höger, även om jag mätt ut noga för att få det mitt fram. Tanken är väl att sy smocken innan halsringningen, förstås. Nu fick jag göra det i efterhand och därför blev det lite extra bubbligt. Mönstret kommer från Ottobre, 6/2008. Tyget tror jag kommer från jofotex, det är så länge sedan jag köpte det.

4 kommentarer:

OttoPippi sa...

Helt underbara båda två!! Proffsig sömnad!

Jes sa...

Va snygga färgerna på plaggen va tilslammans !!!! passar ju perfekt ihop. BLusen va ju bara för söt och byxorna sitter ju jättebra, enkelt och rent är snyggt de med :)

Charleston sa...

Mja, så proffsig sömnad tycker jag inte att det blev. Men med tanke på hur få byxor jag har sytt, så är det acceptabelt. behöver bli bättre på att sy linningar. Får sy fler byxor helt enkelt :-) Tänkte ta samma mönster till det lila manchestertyget med blommor på, se tidigare inlägg: Nu är det klippt. Kanske blir det bakfickor och hällor på dem. Om jag hinner med vill säga.

Ja, tröjan och byxorna passar rätt väl ihop. Tycker att färgen på byxorna passar till det mesta. Det är en trevlig färg!

IRMa sa...

I den japanska boken, mellan vilka storlekar är det? Hittar ingen information om det men boken verka väldigt lockande.