lördag, mars 29, 2008

Mayablus

Här kommer en Mayablus igen. Hittade tyget på Jofotex, som jag tyckte liknade Ottobres Mayablus. Ottobre tycker jag brukar vara rätt bra på färgmatchning.

Den bruna snedslån med prickar har jag gjort själv av en stuvbit jag hade hemma. Utan den berömda snedslå-vikaren! Jag använde strykjärnet. - Så skönt att ha ett litet lager med tyger, så det bara är att plocka ihop o sy.Denna Mayablus ska Fiffilurens kompis få imorgon i ettårs-present. Fiffiluren får mannekänga, här har hon också ett par nya bruna tajts i tyg från E-slöjd, med gul dekorsöm längst ner. Byxorna har ett uppvik, så att hon kan ha byxorna länge. Bra att fälla ner.m Halsen blev lite för vid och urringad, eftersom jag inte rynkade ihop den tillräckligt. Jag var lite fundersam på om den skulle gå över huvudet, trots sprundet. Med en t-shirt under, eller till sommaren så går det säkert bra, trots att den är lite vid i halsen. På denna valde jag bort knapparna och gjorde ett sprund i stället, precis som Polka-dot-blusen.

Jag känner mig väldigt nöjd med denna Mayablus, och jag är mycket förtjust i tygerna och mitt special-snedslå. Det var Botilda som berättade hur man syr snedslå utan att sömmen syns på snedslån. Och så syr jag snedslå numera.

6 kommentarer:

Hello sa...

Åh, vad kul att se att det fungerade! Precis så hade jag tänkt att sy min nästa Maya-blus. Men då kan jag ju lära av din erfarenhet och faktiskt rynka ihop den tillräckligt ;)

Väldigt fint tyg du har hittat!

Tyrvi sa...

Många fina blusar! Och sött barn så klart! Så får vi se om hon knatar runt när vi kommer på besök :-) Ska bli så kul att åka. Hoppas bara att H tycker det också. Just nu är han inne i en "barn runt ett är jobbiga"-fas som jag hoppas går över tills lillasyster hamnar i kryp-gå åldern...

Jenny sa...

Jättesöt!!

Maria sa...

Riktigt fin blus, kombon blommigt/prickigt är en favorit för tillfället! :)

Charleston sa...

Födelsedagsbarnet (eller i alla fall föräldrarna) verkade gilla blusen. Och det var ju roligt! :-)

Botilda sa...

Jättefin blev den ju. Den också! Jag förstår att mormor tyckte att den skulle stanna hemma ;-)

Dagens tantkommentar: Vad stOr Fiffiluren har blivit! Så fort det går!