söndag, mars 16, 2008

Joggingbyxor

- De ska vara svarta, sa han.
Den lilla killen valde bland alla eslöjds-tyger och fastnade för den svarta med citrongula ränder. Det tyget fick bli revärer och innefickor. Det helsvarta joggingtyget, som inköptes i en lokal tygaffär, är mjukt och fluffigt på insidan. Jag syr åt kollegans 7åring.


Den lilla killen är en smalis, och de flesta byxorna korvar sig i midjan när han drar åt dem, vilket förstås känns obekvämt. Dessa byxor är sydda i storlek 122 på längden och 104 i midjan. Så mönstret är egenkonstruerat med pojkens mått, och med hjälp av tre olika mönster, från olika ottobre-tidningar. De är dessutom provade för att kolla att de verkligen passar, innan de blev helt färdigsydda. I midjan finns en 2,5 cm resår, som är faststickad. Det finns också en kanal för knytband, som på bilden har alldeles för kort band. Jag bytte sen till ett längre. Bensluten har samma resår som midjan.


Att sy i svart är lite knepigt, eftersom det är så svårt att se sömmen. Så det har blivit en hel del sprättande och omsyningar (hoppla, jag skapade ett nytt ord :-)

Trots lite missöden har det varit roligt att sy dem och det bästa är att han gillar dem och tycker de är sköna! (Bilderna har kass kvaliteten, och de blev himla stora när man klickar på dem. Mitt bildprogram är inte samma jag har haft förut. Ska åtgäras snart hoppas jag).

3 kommentarer:

Jes sa...

Snygga byxor snyggt med det gulrandiga tyget på sidorna. Se till att få en bild på byxorna in Action :)

Charleston sa...

jes: Bild in action är nog lättare sagt än gjort. Vi får se...

Botilda sa...

Vad bra de blev! Trots omsyningar (härligt nyord) och sena kvällar. Bäst av allt att mottagaren blev så nöjd, så klart.

Svart är svårt - jag försöker sticka ett par svart sockor med mönsterstickning. Funkar okej i dagsljus, men i kvällsmörkret är det rätt eländigt.