måndag, mars 24, 2008

En omlott-tröja till mig

Nu har jag äntligen kommit mig för att sy en tröja till mig själv. Jag skulle på middag en kväll och sydde tröjan kvällen innan och avslutade med att fålla dagen efter. Jag hann precis bli klar tills det var dax att åka iväg på middagen (förutom att jag också den dagen städade, bakade kanelbullar etc... ).

Mönstret kommer från Burda förra sommaren (nr. 4/2007), och tyget från tygaffären här i stan. Det är samma tyg som jag har skickat i mitt hemlispaket. Hon har fått paketet och även om hon inte har bloggat om det, så tror jag hon har gissat klart. Om inte annat har hon lyft på lapparna över "Filurkläder". Det vita kantbandet är ett trikå-snedslå, som passade alldeles utmärkt för denna omlottis. Jag sydde omlotten utan att ha tvättat tyget innan, för jag hade lite bråttom, och nu efter tvätt tycker jag inte att den har krympt nämnvärt. Men kanske att jag förlänger ärmarna med vita kantband också. På bilden är det en t-shirt som sticker fram. Jag lade till 10 cm i längden och 10 cm för ärmarna, eftersom ärmarna var 3/4-ärm, och så ville jag inte ha det. Jag är supernöjd helt enkelt! Sorry att inte hela jag kom med på bild.


8 kommentarer:

PysselFröken sa...

Oj, vilken snygg tröja! Och det lät som en lite svettig dag där... tur att du inte sydde fast bullarna på tröjan ;-)

GOBLIgobli sa...

Haha, men det lät ju som när jag ska göra nåt eller iväg! Tidsoptimisten... :-D
Tröjan blev himla snygg iaf!

Ja, Jofo, vi tänkte hänga på låset vilket blir 10.00. (bara vi hittar dit utan större omvägar...)

Botilda sa...

Snygg! Du har verkligen inte fallit i flickmammasyndromet - du har fina kläder till både dej och Fiffiluren! Och inte ett ont ord om kantband i trikå, vilket får mej att undra hur du bär dej åt!

Däremot dagen efter-syndromet, när man fixar allt det där man inte riktigt hann. Fästa trådar, fålla etc ;-)

LinSar sa...

Den va verkligen fin.

kokos flanell sa...

jättefin och klädsam tröja.

Tyrvi sa...

Snygg tjejen! Bra att du syr lite till dig själv också, det är du värd.

www.syfroken.se sa...

Den sitter ju perfekt på dig! Mycket snygg!
Jag har kollat in på din blogg varje dag sedan två månader och undrat varför du inte har uppdaterat, men det visade sig att jag hade sparat en av dina sidor som favoriter, istället för hela din blogg.....

Anonym sa...

Oj då syfröken, så tokigt det kan bli ibland. Men som du nu ser så hände rdet faktiskt lite i min syhörna. Nu ska jag ta tag i en likadan omlott, och hoppas att det går bra med den också. Tveksam eftersom jag hade inte mina hjälpmedel (pfiffikus o lila märkpenna) med mig när jag klippte ut tyget. - F.ö Kul med en stammis! ;-p
/Charleston