söndag, februari 17, 2008

MayablusarAldrig har ett tyg tagit slut så fort när jag har sytt. Jag såg tyget i tygaffären och tyckte jag tog i när jag köpte två meter. Men *surr* sa det så var tyget slut. Som tur var hade hon i affären kvar 90 cm innan det tog helt slut. Det räckte i alla fall till tre mayablusar i storlek 80, 92 (två stycken, varav en förlängdes i livet) och en i storlek 110 (polkadot-blusen). På blusen på bilden gjorde jag en miss, att sy knapphål innan jag var helt klar med fållen, så nedersta knapphålet kom för nära fållen.

Mönstret kommer från Ottobre 1/2008. Skillnaden i de olika mönstren är storlekarna och att det är knäppning i mayan, medan det är sprund på polka-dotten.

Tillägg till kommentarerna: De verkar vara bra i storlekarna, men jag tycker att knapplisten är lite för smal med tanke på att man kanske använder knappar som är 1,5 cm stora. På 92an med det förlängda livet (blusen var för kort till Sprallinen), har jag också gjort lite bredare knapplist. Jag är inte helt klar med den... Så Botilda: Din Sprallin får vänta ett litet tag till på blusen.Jag tycker väldigt mycket om dessa blusar!! De gör mig glad.

18 kommentarer:

GOBLIgobli sa...

OH MÄÄÄÄN vad sött!!! Det var bland det finaste blusar jag sett och du syr ju så himla fint och noggrannt.
Förstår att tyget tog slut. ;-)
Gillar det rutiga kantbandet, passar som handsken.

Morvern sa...

Gu så vackra! blev sugen på att testa, men det ser svårt ut med skrynklet på ärmar o hals.

Mimmi sa...

Så himla fina! Jag har klippt ut dessa mönster (både Maya och polkadot) men inte kommit längre än. Hur verkar de vara i storleken?

Jes sa...

Vilken fantastisk blus!!! så fin, jag sitter & klurar på vad jag ska sy till min svägerskas dotter, kanske blir det en sån blus den va ju bara för underbar.

Anonym sa...

Åh, jättefin! Jag är sugen på att sy den jag också, men har inte hittat det rätta tyget än. Men det dyker nog upp :-).

Botilda sa...

Bara att hålla med i alla lovord - och jag som sett den lajv kan ju konstatera att då är den ÄNNU snyggare. En riktig Fiffilurfullträff!

Familjen skogstokig sa...

ojojoj, vad fina! Har klippt till en i strl 62, och tänkte göra polkadoten i 92 också. Är de väldigt breda i storlekarna?

Charleston sa...

Tack för alla fina kommentarer! :-)
- Nej, de är inte breda i storleken, tycker jag. Jag gjorde en tilläggs-kommentar på storlekarna. Däremot kan jag tycka att knappar inte är det optimala på små-kläder, eller så är det bara för att Fiffiluren har en förmåga att bita loss dem o sätta i halsen *gulp* Men hittills har det gått bra. Håller bara lite extrakoll, när hon har kläder med knappar.

PysselFröken sa...

Oj, vad fina de är! Och helt underbart tyg! Jag förstår verkligen att det tog slut fort. :-)
Jag har också sytt en polkadot till min lill-fröken, men av ett blommigt tyg. Polka-flower kanske? :-D
Snart är det syfestival. Ses vi då?

á Yeliqa sa...

Åh vilken underbar liten blus. Modellen är jättesöt och dyu har verkligen hittat fint tyg till den

mamman pysslar sa...

Jättefin blev den.
jag har tänkt göra en till min 2-åring. har t o m bestämt vilket tyg med men måste lägga en beställning hos s&s först...

Gekko sa...

Ojojoj vad fint! Din var snyggare än den på bilden i tidningen tycker jag, nu blev jag riktigt sugen på att sy en! Jag forstår att du blir glad av de!
Skulle det funka med tryckknappar istället tror du eller förstör det den fina looken?

Charleston sa...

Gekko: Såklart det funkar med tryckknappar, då räcker knapplisten som den är på mönstret. Själv tycker jag att det är snyggare med knappar på den här. Det finns ju så många fina knappar. Fiffilurens blus har pärlemoknappar i form av hjärta.

Tyrvi sa...

Åh vad fina! Jag vill också sy! Men det får vänta lite. Måste fixa Hs pyjamas och koja först...

Charleston sa...

Tyrvi: Koja är viktiga grejjer! Blus kan vänta!! Krama H från oss!

Happy Hippo sa...

Verkligen jättefina! Hade sytt en direkt om jag haft en dotter....Kanske som present? eller sy bara för att det är kul? ÄÄÄLSKAR tyget med hjärtan!

Botilda sa...

TACK snälla Charleston!

Charleston sa...

Happy Hippo: Du kanske kan sy en till dig själv. Jag har funderat på att sy en till mig! :-) Men då med sprund i halsen.