söndag, februari 17, 2008

Desert-byxa

Det blev ett par byxor också, till flickan som fick en mayablus i stl. 110. Jag råkade säga att hon var fyra, och fick det korrigerat till att "det är jag inte alls, jag är tre och ett halvt".

Byxorna gjorde jag i 110, men förlängde dem i benen till 116. De såg ut att passade jättebra, men som jag har nu förstått - barn i den åldern är inte lätta att fotografera. Jag hann bara se dem på lite snabbt.

Mönstret består av en mönsterdel, med en vikt kant. Så tyget består av en enda tygdel. Jag gjorde en resårkanal i midjan och lämnade öppet för att kunna förlänga eller förkorta resåren om det skulle behövas. De var snabbsydda, förutom resårbanden i benslutet. Men man kan ju göra det både lättare och svårare för sig. Jag gjorde det kanske lite svårare för mig, eftersom jag inte tänkte så bra, så där mitt i natten (efter midnatt). Tidsåtgången var dock bara en timme. Dem kommer jag säkert att sy igen. Roligt att få sy lite större kläder!

Mönstret kommer från Ottobre 1/2008 och tyget från en affär här i stan. Tyget är ett viscose/polyester, på ca 90/10 %. Det kan stickas lite och tvättrådet är 30 grader, men man kan säkert tvätta det i 40 grader. Hur rosetten kommer att klara tvätten återstår att se.

6 kommentarer:

Jes sa...

Va fina de blev, har tittat på de mönstret men inte vågat mig på.

Hello sa...

De byxorna har jag också tänkt att sy. 6-åringen tittade skeptiskt på bilden i Ottobre, men jag tror jag ska sy dem i alla fall och hoppas att hon gillar dem när de är i ett tyg som hon gillar. De är jättefina!

LinSar sa...

Verkligen fint set du har gjort.Blir verkligen sugen att testa det.Har ett tyg liggande som jag tycker mycket om men inte vet riktigt vad jag ska sy av.Det blir nog en blus.

Charleston sa...

Hello: Jag tror de är bekväma, eftersom de är så lösa upptill. Och då de är smala i benen går de ju ner bra i overaller och stövlar. Men som sagt, jag förlängde ju dem i benen, för jag tyckte att de såg korta ut på bilderna och så vet jag att flickan som jag sydde dem till, är rätt så lång.

Gekko sa...

Jag var lite skeptisk till den modellen i tidningen. Har du sett de tillräckligt på till att du kan uttala dig om hur de funkar i verkligheten? Och då menar jag både estestiskt och funktionellt. Måste man ha en lång överdel? Jag funderar på om de ser konstiga ut med en vanlig tröja? Många frågor här! :-D

Jag gillar din rosett förresten!

Charleston sa...

gekko: Jag får nog återkomma om det där... Det lilla jag hann se, så såg väldigt fina på, men så är det en fin tjej som hade dem också :-) Jag förlängde dem i benen och då gick de ner till vristen. Jag tror att de är bekväma och rymliga. Mayablusen är eg. inte mycket längre än en tröja, så det funkar nog ihop.