tisdag, juli 15, 2008

Sommargult

En liten uppdatering på Singallablusen. Den var som sagt för tajt över midjan, så jag sprättade bort alla trådar utom de två nedersta, och det blev mycket bättre. Fast den åker hela tiden upp över magen, så jag ska nog sprätta bort dem också. Beppehatten som var för stor snodde jag ihop med några stygn bak i nacken så hon kan ha den i år. Det blev också en enkel kjol i ett bomullstyg jag fick i en hemlis av Yrväder. I fållen dekorsydde jag blommor med melerad tråd.

Eftersom vi var i Sörpinge i förra veckan kunde jag handla lite elefanter. Det blev både gula och röda mm. Igår kväll blev det en enkel klänning, tajts och ett par underbyxor att ha över blöjan. (Fler bilder kommer framöver) Härligt somrigt. :-)


Tilläggskommentar till Suster Blå: Mönstret är från ett 70-talsmönster, samma som jag använde till 70-tals klänningen. Fast man kan ju ta vilket mönster som och rita ut det, och skippa ärmarna.

8 kommentarer:

Cecilia sa...

Jättefina färger på din tös. De gula elefanter är så fina med brunt :) Gillar blusen också och hoppas att hon trivs i den nu när du fixat till den lite extra.

Jes sa...

Tjejen passar verkligen i kläderna som du sytt, snyggt!

Strömming sa...

Håller med om att de gula elfanterna verkligen passar med brunt! Ser ju inte så mycket av elefantkänningen men det man ser ser jättefint ut!

Solveig Lövendahl sa...

Vilken fin klänning!

prickig design sa...

Vilken fin modell på klänningen & färgkombination! Vad är det för mönster du använt? Ärmlöst är ju så smidigt då man kan kombinera med lång, kort eller ingen ärm alls under och få lite längre användningstid för plagget.

AMDAdesign sa...

Du har blivit utmanad i min blogg www.amdadesign.blogspot.com

Thea sa...

Jättefin klänning! Jag har sytt en liknande till min yngsta och den har jag använt massor. Vi har varit en del i Sörping i sommar, och jag tror mig känna igen lekplatsen - mitt emot smultronstället, eller? I sånt fall hade det inte varit osannolikt att det hade varit två ettåringar som sprungit omkring med gula elefantklänningar med brunt kantband! :-) Så sött det hade varit!

Teres sa...

Vilket otroligt underbart tyg, det gula med elefanter i kontrast till det bruna. Så snyggt!