måndag, juni 30, 2008

Sommar sommar sommar

Sista inlägget innan sommarledigheten.

Jag gjorde ju en hatt till 70tals-tunikan, men den blev för tajt. Kanske går det att sy ut den på sömsmånen som jag har kvar. Eller inte. Men så hade jag inget mönster utan gick lite på känn.

Så jag sydde en ny i ett tyg från Michas Stoffecke, en Beppehatt. Denna gång var jag noga med att rita av mönstret exakt med märkpenna och pfiffikusen. Det blir genast mycket bättre. Ja, förutom att mönstret är lite för stort, men då kanske den går att använda nästa sommar. Det är nästan så jag kan ha den, så jag skulle vilja ha en själv.

Så kul att sy i det tyget som jag klappat på så länge. Det blev också en singalla-blus från Ottobre 1/2007 - mitt favoritnummer. Men när jag sydde den kände jag på mig att den skulle bli för tajt om magen, vilket säkert inte är skönt. Och så blev det, den är för liten och nu finns det inte mer tyg. Jag hade ju kunnat gjort den större i omfång. Vi provade den nu på morgonen och jag såg på Fiffiluren att hon inte tyckte om att det spände runt magen. Jag tror det är som så här - att jag vill prova att sy nya saker och denna gång ville jag prova att sy med gummitråd, det som gör rynkorna.

Däremot gillar hon ugglorna och säger hohooo, när hon ser dem. Mönstret kommer också från Ottobre 1/2007, från den prickiga klänningen och jag tog in den ca 2 cm i var sida för att tröjan inte skulle bli för vid, och förlängde den till lagom tröjlängd. Sen fick jag sprätta och sy in axlarna, där jag hade glömt at tta in vidden. Det blev genast bättre. Nu ser det inte ut som att axlarna halkat ner på armarna. Jag har lite att fixa till med ärmmudden och resåren som ligger däri, men det får jag fixa en annan gång.

Och nu gott folk, ska vi packa bilen och åka till sommarhuset där vi ska umgås med andra femmismammor och barn! Glad sommar!

1 kommentar:

Botilda sa...

Hoppas ni får det toppenbra i sommarhuset!

Jag tror du har rätt – en hel del av de kläder jag syr, gör jag för att testa idéer och tekniker. Jag är till exempel rätt pigg på att testa gummitråden för smock jag med, men osäker på om det egentligen är snyggt och bekvämt på en liten tjej...

Ugglorna var finfina med de tomatröda kantbanden!