fredag, augusti 31, 2007

Nya tyger och nya projekt - i höst

Jo, jag har ett projekt på gång... så därför har jag köpt en massa tyger nu. Fiffiluren och jag svängde ner till Jofotex, och där hittade jag en hel del fina tyger. Dessvärre var de inte så billiga som jag hade trott de skulle vara. De flesta tyger kostar 89 kr/metern. Eller det kanske är billigt, men inte om man köper många tygmetrar. :-)

Det blå/bruna tyget i mitten är 75 % polyester och 25 % ylle. Jag frågade om det sticks, men expediten sa att det inte gjorde det. Bra, för då tänkte jag att det skulle bli en ganska rak och enkel, ärmlös klänning. Det ser ut som att tyget har ett bra fall. Tygerna som ligger runt ylle-tyget är tänkt till t-shirts. Jag på också på att kattyget (inköpt sen tidigare) matchar och det skulle vara fint med en skjorta. Jag tycke att den isblå velouren blänkte o gnistrade så där på hyllan hos Jofotex, att jag inte kunde låta bli att ta en bit med mig hem. Den kanske blir en luv-jacka/tröja, för inomhus-bruk.


Så fann jag också ett slags jeanstyg, som har rätt mycket gult i sig, som skulle vara snyggt med knallgula stickningar. Tyget kan passa till en snickar-klänning eller bara en enkel kjol med några veck och gula dekorband.

Jofotex hade också fått in nya modetyger så jag kunde inte låta bli dem. Den med lila/rosa kanske passar till sommarklänning eller vårklänning med tajts. Tyget med döskallarna likaså. Det gröna (MOLO)-tyget tog jag för att ha till t.ex. ärmar på en t-shirt och tyget är inte på mer än 40 cm.

Det blev också ett tyg till en badrock, som jag inte har på bild. Fiffiluran och jag på babysim nu i höst. - När jag kom hem kom jag på att jag glömde att fråga om ett tyg, som jag tror är ett baddräkts-tyg. Skulle vilja sy egna badbrallor.

Vi hade en fin dag med strålande sol och fina inköp, som avslutades med en kanongod glass på glassrestaurangen vid Göta kanal. Nu har jag alltså köpt en glass för närmare 90 kronor.... men gott var det! ;-p

PS: Botilda: Vi har ett gemensamt projekt i höst! :-D Vad ska du sy?

8 kommentarer:

Mimmi sa...

Du har en trevlig blogg och jag besöker den regelbundet. Jag har länkat till dig från min sida, jag hoppas det gick bra?

Botilda sa...

Vad kul! Å, jag har fortfarande inte tänkt ut vad jag ska sy. Men det finns ju en del idéer att välja på - ska väl helst vara lite svårare än muddbyxor också... Vad tänker du göra?

Charleston sa...

Tack Mimmi! Det går så bra så! :-)

Men Botilda, det är ju det här jag tänkte göra :-) Hoppas bara på bra mönster :-) Sen kanske det blir andra saker än vad jag har tänkt beroendes på vad som erbjuds. Men jag vill gärna ha några klara idéer.

Botilda sa...

Jo, jag insåg sen att jag varit lite trögtänkt... Du hade ju just presenterat en lång lista.

Kul med babysimmet! Sprallin gillade det jättemycket också, men nu tar vi paus eftersom hon är så rackarns trött efter dagis och vi vill hålla helgerna fria från fasta aktiviteter.

Charleston sa...

Asch, lätt hänt :-)

Cecilia sa...

Åh vad mycket fint, jag blir bara mer och mer galen i tyg ju mer jag hittar och tittar :-)

Men mina ögon skådar också elastiska kantband, fina färger, var har du hittat dem?

Charleston sa...

Cecilia: På samma ställe, Jofotex. de hade en hel del elastiska band, bla lime med svarta prickar på... *gaaaah*

Tyrvi sa...

Åh vad roligt att se dina inköp! Jag vill ännu mer åka dit nu! Men sen var det de där tyghögarna som ligger där hemma också. Men vad sjutton! Nåja, det är ju långt härifrån så det lär ju inte bli nu i alla fall.

Själv ska jag se om de har ylletrikå även i år på lokala tygaffären. I så fall ska jag köpa trots att det är snordyrt...