torsdag, augusti 30, 2007

En tröja

När jag var på marknaden så köpte jag en stuvbit rosa/röd. Dessvärre var den bara på max 25 cm. Så det blev till att skarva för att få ihop en tröja i storlek 74, eller vad det kan vara för storlek. Den är mer som en tunika på Fiffiluren just nu.
Det blev en iskarvning under ärmarna även på denna. Jag ser på bilden att jag har glömt att sy för hand där kantningen i högra ärmen inte blev fastsydd. Jaja, det blir lite pillergöra på nån stund.
- Det blev nog lite väl randigt på både korsen o tvärsen...
Och inte blev det så särskilt snyggt heller. Jag tror att jag tänkte mig en större sömsmån, men så snålade jag när jag sydde ihop fram o bakstycke, med resultat att de rosa ärmarna inte räckte till. Hädanefter får det bli raglanärmar! :-) Om jag ids så blir det helrosa tajts till - utan randiga revär! Men det får ni gissa er till hur de kommer att matcha tröjan! ;-)

PS: Ju mer jag ser på tröjan desto säkrare blir jag att jag ska försöka sy in den i ärmarna så det randiga under ärmarna försvinner. Då blir den säkert mera enhetlig i sin randning! Eller vad tror du?

2 kommentarer:

Tyrvi sa...

Jag tycker den är fin jag! Men syns det randiga under armarna så väl när tröjan används? Bara en tanke.

Fast är den stor kan det ju vara bra att sy in den därför, så kan ni börja använda den på en gång.

Botilda sa...

Inte behöver du väl ändra den. Den är fin! Jag blir imponerad över hur kreativ du är på att ändra i mönstren. Det är jätteroligt att se resultaten!