onsdag, maj 09, 2007

Speldosan, nappen och sjalen

Tösen har precis börjat använda napp och det var en hit. Så kom jag på att en speldosa kanske kan skapa en bättre "somna-in-rutin" så vi begav oss in till "barn-butiken" och hittade en speldosa med en lagom melodi. Med lagom melodi menar jag en melodi som inte har ett så högt ljud utan det ska vara harmoniskt och behagligt att höra om och om igen. Under eftermiddagen hade vi också prövat den nya ringsjalen och hon somnade rätt fort i den. Om det var just kombinationen - tanka närhet i sjalen under dagen, nappen och speldosan - som gjorde att hon somnade på kvällen så fort jag la ner henne i sängen, vet jag inte. Vi hade i alla fall en fantastiskt fin dag och kväll.


Bakom speldosan hänger mina kalikå-figurer - fiskrens-skallra och sjöhästen - sydda av velourrester.

5 kommentarer:

Tyrvi sa...

Nappen - alla föräldrars vän! Eller i alla fall ett tag. Skönt att ha en sån fin dag... Här är piggare igen. Snart syr jag kanske också.

Carolina sa...

Härligt med en underbar dag. Det är så mysigt med närheten i en sjal. Själv har jag precis fått tyget till den sjal jag ska sy till dess att bebisen i magen tittar ut.

sassamamma sa...

Min bebis sover alltid bättre på kvällen när jag burit henne mycket i selen (har en Ergo) på dagen.

Och vi har förresten också testat sövning med speldosa just idag, hon verkade tycka det var OK för hon somnade ganska snabbt :D

Charleston sa...

Sassa: Tack för tipset, ska praktisera mera! :-D Filuran har ökat jättefint i vikt och det märks för nu har hon börjat sova mer och mer på nätterna. :-)

Agneta sa...

Åh, vad mysigt det låter att sjala liten filur... :-)