lördag, maj 05, 2007

Mönsterklippning

Idag låg vi på golvet, tösen och jag. Tösen övade nackmusklerna och dräglade på mattan och jag låg på knä och ritade av möster till en kjol och omlott-top till mig, från Burda 4/2007. Min garderob behöver förnyas. Dessutom har jag läst Ottobre-mönstret fel till snickarbyxorna, och därmed också sytt fel. Det irriterar mig enormt, så jag var tvungen att fokusera på något annat - som att rita nya möster. På snickarbyxorna har jag sytt en infodring extra, vilket nu inte stämmer på bakstycket där hängslena ska sitta fast. Jag tycker ju att Ottobre är en aningens otydliga emellanåt, samt att mina kunskaper om att läsa mönster inte är den helt bästa alla gånger. Det ska bli spännande att se om jag kan klura ut Burda-mönstret. De har i alla fall servicen att visa hur man ska lägga ut mönstren på tyget. Samtidigt klurar jag som bäst på hur jag ska fästa namnlappen på bakfickan, om jag ska sy fast den med langett-söm eller inte.


PS: Det blev snyggt med langett-söm. Jag tog hjälp av flisofix och strök fast namnlappen som en applikation och sen var det bara att sy! Finemang helt enkelt!

3 kommentarer:

Tyrvi sa...

Åh vad nyfiken jag blir! Vuxenkläder är ju nästan ännu roligare när någon syr efter som nästan alla syr barnkläder... Själv insåg jag att jag i lördags var ute och shoppade kläder på exakt samma dag i graviditeten som när jag var gravid med H. Förutom att jag är exakt en månad före i tiden vad gäller året så ligger jag på exakt samma veckodag också, så lördag när jag var på dag 63 då är lördag och dag 63 nu... Lite deja vu :-)

sassamamma sa...

Ja, jag håller med om Ottobres sömnadsbeskrivningar och mönster, det känns som om det fattas lite information ibland. Jag fick klura rätt mycket tyckte jag när jag sydde i foder i jackan jag gjorde efter Ottobre-mönster.

Charleston sa...

Åh, vad skönt att höra att du också tycker Ottobre är lite flummiga. :-)