tisdag, maj 29, 2007

Snickarbyxor

Så har snickarbyxorna äntligen blivit klara :-) Mönster från Ottobre 1/07 och manchestertyg från en affär här i stan. Jag har sytt i storlek 74.

Med en liten tös hemma blir det inte så mycket gjort på en gång. Jag är glad om jag kan få nåla en söm en kväll och sy en annan kväll. Arbetet med byxorna har inte gått helt bra, och det har blivit en del sprättande. Andra saker har jag i efterhand kommit på hur jag skulle ha gjort. Ottobres mönsterbeskrivningar saknar en och annan mening, eller så skulle jag behöva ha någon att rådfråga om hur det ska göras. Dessutom har jag lagt till ett vitt trikåtyg som nervikt kant på fickorna på framstycket. Eftersom det blev flera lager tyg blev sömmarna lite krokiga. Inte helt till belåtenhet, men det får vara så. Trikåtyget är samma som i

sparkdräkten.

6 kommentarer:

manna sa...

Du är världsmästarduktig!!!

Charleston sa...

*hehe*

Thea sa...

Superfina! De ser så proffsiga ut.

Majtjho sa...

Jättefina!

Charleston sa...

Tack för fina kommentarer! :-)

Tyrvi sa...

Men du man måste verkligen detaljgranska för att se de krokiga sömmarna och när byxorna sitter på barnet ditt kommer ingen att kunna göra det så oroa dig inte. Önskar verkligen snickisar fungerade på 2½ åringar som inte använder blöjor men det gör de ju inte. Annars skulle jag sy ett par på en gång.