måndag, oktober 06, 2008

Elefantmössor


Fiffiluren fick en elefantmössa i sommarhemlisen, och jag ville gärna ha en mössa jag med. Så jag pratade ihop mig med Cirrus om en mössa och hon fick några färger att välja mellan så resultatet blev en kul överraskning.

Mössan kom så lägligt samma dag vi åkte till Norrland, och där behövdes verkligen en mössa för det var -5 grader en natt (i Luleå, fast jag var både i Umeå och i Luleå) och en dag kom snön ner som lappvantar.

När vi träffade kompisarna sa de "Åh, vad snygga ni är i mössorna!" :-)
Änligen har jag en snygg mössa!

I vårt lilla hemlisutbyte fick hennes pojkar två små bokväskor, som jag lade i ett litet ritblock och i den andra väskan tuschpennor med stämplar - tänk vilka grejjer det finns! Jag ville inte skicka dem tomma och jag har förstått att hennes pojkar tycker om att rita och pyssa, så jag tänkte att det kunde passa. Väskorna är så stora/små att det går ner en Max-Emma-Tottebok, eller vilken man nu läser. Vi fick ju en Tottebok i ett annat hemlisutbyte, och den boken är nog Fiffilurens favorit! Nu blev ju inte väskorna helt lika i storlek, för jag sydde dem på lite olika sätt. Den ena med raksöm och sömsmån och den andra med (fusk-)overlock. Jag har ju inte en riktigt overlock. Jag hoppas hur som helst att de blev uppskattade. (På bilden finns en väska till Fiffiluren också, eftersom vi behövde en på flyget till Norrland, med lite förströelse i. Bilden blev tyvärr lite mörk)

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Tjusiga tjejer :D

Ja här är det så kallt om morgnarna att det skulle inte förvåna mig om overall är nära nu.

Tyrvi sa...

Söta väskor!

Hemma med kräksjuk H idag. Jag är led för att inte få gå ut i det underbara solskenet, så jag känner mig inte som någon underbar mamma direk...

Carolas Bod sa...

Jättehärliga mössor