torsdag, april 10, 2008

Mitt hemlispaket har kommit...

... och jag har absolut ingen aning om vem det är ifrån. Den enda ledtråden är att min hemliga vän inte har en dotter. Sen syr hon jättefint!!! Hon har gjort så fina färgval att jag bara dånar!

I paketet har hon sytt en vändbar klänning (i stl 92) i färgen sjö-turkost/ljust ljust blått (som matchar suverent med Hilcos is-ljusblåa velour som jag kanske syr en omlott. Jag har haft lite svårt att veta vad jag ska sy av just det tyget, som jag bara inte kunde avstå ifrån när jag köpte det). Klänningsmönstret känner jag igen från Ottobre - mitt favoritnummer. Se vad bra klänningen matchar Fiffilurens skor, jag fyndade på skobutiken Vincent.

De medföljande tygerna är ett mörkblått tyg med beige ringar/prickar och beige snedslå för att jag ska kunna sy en maya-blus. Du/ni skulle bara veta hur fint det matchar med ett par byxor hon har i grå/beige. Sen ett fantastiskt blommigt velourtyg, med ljusblå botten - som jag inte har en aning om vad jag ska sy av (min hemlige vän får gärna berätta vad hon ser framför sig i det tyget). Jag näns ju nästan inte sätta saxen i det tyget! Tygerna kommer från hennes lokala tygaffär, så hon kan inte bo på någon mindre ort. Det är vad jag gissar i alla fall.

En ask med korta knappnålar kom med. Jag har faktiskt irriterat mig på mina långa nålar som jag inte är helt nöjd med. Så tack för det.

Som gotter kom chokladpralliner - som dock hade blivit nästan helt platta i postgången, men jag gissar att smaken är densamma oavsett. Fiffiluren fick boken "Totte badar"- vilket jag nästan tyckte var höjdpunkten i paketet ;-) Nästan alltså. Men se vad färgmatchad boken o klänningen är!! :-) Själv fick jag en uppblåsbar kudde att ha på badkarskanten, med tillhörande frotté-örngott med dragkedja. Nu har jag inget badkar, men som hon skriver kan den följa med till stranden - och det tror jag säkert den kommer att göra.Och jag ska gissa vidare. Jag skulle kunna tänka mig Doris Daisy, Dalinda (och hur tänkte jag, Dalina är ju inte ens med denna omgång :-) eller jaaa.... jag måste fundera. Jag blev hur som helst jätteglad o bloggar mer om paketet så snart jag bara hinner.
Tack o kram!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
AaHa! Nu har jag kollat på några bloggar - ja för annars kan jag ju gissa på månen! :-) Jag har kommit fram till att det är HAPPY HIPPO! som har gjort min hemlis!
För hon har en son, och hon kan sy rullfåll och "I sann Happy Hippo anda är de helt vändbara" liksom klänningen hon har sytt. Sen har hon nära till Stoff o Stil, som jag tror kan vara hennes lokala tygaffär. Ja inte bor min hemlige vän i en småstad inte när hon har sådan bra tygaffär (fast det är klart att småstäder/tygaffärer också kan ha bra tyger).
- Slutligen min Käre Watson - är hennes namnband brunt!


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Happy Hippo:
Jaa, den är megastor till Fiffiluren, som du ser. Men hon kommer att växa i den och förhoppningsvis samtidigt som glitterskorna passar. Stort tack för fint hemlis-paket o så roligt det var att få det när jag kom hem.

3 kommentarer:

Happy Hippo sa...

Japp, det var rätt! Gillar motiveringen till din gissning. Faktum är att innan jag sydde Fiffilurens klänning var mössor det enda vändbara jag gjorde (förutom en jacka jag sydde i högstadiet). Dock hade jag tänkt skicka tyger från stoff o stil, men det är knappast min lokala tygaffär eftersom jag har drygt 20 mil dit :-D
Min lokala tygaffär ligger i Karlskrona, som enligt mig inte kan klassas som stor stad. Nu vill jag veta om klänningen är lika gigantisk på Fiffiluren som den är på Valter. Ser fram emot bilder i helgen.

Botilda sa...

Vilket härligt paket! Och vilken härlig liten Fiffilurisch ;-)

Tyrvi sa...

Oh vad fint! Och nu fattar jag vad du menar med skorna! Vilka underbara men superflickiga! Det är nog nått att spara till fiffiluren blir stor. Blir hon femme kan hon dåna av lycka och om hon blir en riktig butch kan hon ju få förfasas :-)