söndag, april 20, 2008

Kaninklänning

Så har jag äntligen fått klänningen klar och den blev stor! Den kommer att passa fint på Fiffiluren nästa sommar! Jag har sytt i storlek 80 och tog ändå in en centimeter i sidan på livstycket. Önskar att jag hade tagit in mer redan från början, eller att jag i vart fall hade måttat mot en annan 80-ia. Börjar nästan misstänka att det är mönsterfel på storlekarna i Ottobre. Just i det nummret verkar alla modeller vara stora i storlekarna. Modellen kommer från ett av mina favoritnummer 1/2007 och är den prickiga trikåklänningen. Till klänningen har jag sytt ett par tajts i brunt, de som syns på bilden, och ett par i orange, med samma dekorsöm som på bebispresenten. Jag får helt enkelt sy en tröja eller tunika som passar bättre till Fiffiluren och till de båda tajtsen.


13 kommentarer:

mari78 sa...

Vilken jättesöt klänning! Synd bara att den blev så stor - men då kan den användas läääänge ;-)

PysselFröken sa...

Åh, vilken liten goding-fiffilur i jättesöt klänning!

Anonym sa...

Fin klänning! Jag sydde en jacka ur det numret och det blev nog en 80:a snarare än den 68 den skulle bli...

Botilda sa...

Å, så fin! Den där klänningsmodellen var faktiskt det som fick mej att köpa Ottobre första gången (fast jag har inte sytt den än). Jättejättego Fiffilura. Och hur många kommer att ha orangea kaninklänningar nästa sommar – hon blir bara ännu mer unik ;-)

OttoPippi sa...

Du hade kvar såpass av tyget!!! Så himla fin!!! Jag tycker inte att det gör något att klänningar (eller andra kläder heller för den delen) är stora på di små! Bara gulligt, och som sagt då kan man använda dem länge, och de växer ju så himla fort ändå. Och som sagt - nästa sommar har ingen en passande kaninklänning i denna färkombination! Jättesöt blev den!!

Babsan sa...

Jag säger bara vilken fotomodell vid så unga år.
Hälsningar ostermoster:)

Jes sa...

Vilken jättesöt modell på klänning, den gillar jag. Söm någon annan sa, stor = kan användas länge :)

Susanna sa...

Jättesöt klänning! Jag önskar jag också hade hunnit med att beställa orange kaniner... de är så underbara!

Ett Tu Tre sa...

Tittar in här på din sida emellanåt - roligt att se allt fint. Klänningen ser jättesöt ut, men jag håller med angående storlekarna. Jag sydde samma modell storlek 74 före jul till min yngsta och den är fortfarande förstor.

florin sa...

Vilken sör klänning, kul att se kaninerna i en lite annan modell...

Kånkarong sa...

Men guuud så fint! :)

Anonym sa...

Tack för alla kommentarer. Jag tycker själv att den blev bra, men som sagt - stor. Måste vara nått fel på storlekarna i just den tidningen. /CH

Botilda sa...

Nu inspekterar jag lite noggrannare, innan jag sätter saxen i precis rätt tyg och syr en likadan klänning. Smart med muddar i ärmarna i stället för den där resåravslutningen som är så svår att få snygg! Det kommer jag nog att härma ;-)