fredag, oktober 31, 2008

Springhoj

Eller rättare sagt så heter den Balanshoj där barnet går, sparkar eller åker sig fram - för hojjen har inga pedaler. Den första cykeln efter trehjulingen brukar visst vara en liten cykel med stödhjul. Dessa stödhjul är visst inget vidare, utan inger mest en falsk säkerhet... och inte är de så säkra heller då det är lätt att välta med stödhjulscykeln i svängar och barnet lutar dessutom åt fel håll när de svänger. Med balanshojjen lär sig barnet att hålla balansen på rätt sätt. Smart!
Enligt försäljarna och femmismammorna som jag fått tipset ifrån, kan barnen "cykla" flera kilometer. Jag tycker också att de är snygga de här små cyklarna - Fiffiliuren får se till att växa fort så vi får köpa en balanshoj. :-D PS: Bilden har jag lånat från www.balanshoj.se

6 kommentarer:

rino sa...

ja dom är superbra dom där springcyklarna. och eftersom balansen redan är fixad lär de sig cykla "riktigt" på ett kick. Enda nackdelen är att barnen blir lite väl snabba, inte att rekommendera i trafiken...

Nina sa...

Jaha, detta har aldrig hört talas om, kanske skulle funka med min tös. Idag sätter hon sig på sin trehjuling och väntar på att vi skall putta henne :-)

Anonym sa...

En sån har vi köpt till lillasyster(2 år) men storasyster (3,5år) har lagt beslag på den. Ett lyckat köp.
/klockarbarn

LizA sa...

Ett tips är att kika på ikea, dom har en sådan cykel, fast den är liksom dubbel, den har trampor och kedja, som man kan montera bort, för att ha som balanscykel, och montera dit för att ha som vanlig cykel. Lite dyrare än bara en balanscykel, men billigare än 2:)

Maria sa...

En sådan har vi haft till båda våra barn och de älskar den. När storebror fick en "riktig" cykel kunde han cykla från första stund eftersom balansen redan fanns där. Ett av våra absolut bästa köp till våra barn. Lillasyster var 2,5 år när hon lärde sig använda den ordentligt och nu går det undan!!

Tyrvi sa...

Eller så känner du någon som har en och absolut vägrar använda den... H har provat kanske 4-5 gånger i sommar och vill verkligen inte.