torsdag, september 06, 2007

Tossor

Filuran behöver ett par tossor i fleece, i väntan på kallare väder då fårskinns-skorna kommer fram. I går natt tillverkade jag en fleecemössa, från ett mönster ur nån av de populära böckerna, som alla läser... Det var mest för att se hur mössan skulle bli och om den skulle passa. Ikväll ska jag inte vara uppe hela natten. Så jag får nog återgå till symaskinen, så blir de klara ikväll.
PS: Resultatet blev kanon. De sitter som ett smeck på lilla tossingen (Därav ordet tossa *s*). Mönstret är från Ottobres sparkbyxor. Det finns en liten resår på bakstycket. Så lade jag till en resår upptill, för att tossan ska sitta uppe på benet och inte rasa ner. Det var bra att de var lite vida upptill så går byxbenen ner i tossan.

5 kommentarer:

Carolina sa...

Vad smart! Jättefina blev de!

Måste jag genast apa efter ;)

Snux sa...

oi! så kule!

Jes sa...

coola, vilken smart ide´

Tyrvi sa...

Vilka roliga! Och tossor ska gärna gå högt upp på benen som de där gör, annars åker de ju bara av hela tiden :-)

Jag var också uppe hela natten. Eller i alla fall till elva. Sen hade jag svårt att sova. Tänkte velour och kantband och drömde om samma.

Tyrvi sa...

pyjamasmönstret föresten. Det finns ju bild på pyjamasen jag sydde i bloggen: http://bp3.blogger.com/_lj7NPlzgTGw/RgjjOJzVG9I/AAAAAAAAAB0/1_cz4iboL1Q/s1600-h/pyjamas.jpg