tisdag, september 04, 2007

Idag har jag roat mig

Jag fick en väldig brådska idag, när jag insåg att Fiffiluren inte har någon varm mössa. Just idag verkade det ju som att det var lite kyligt. Snabbt fram med möss-mönstret (ur boken Babycool) och tyget. Jag hade redan tänkt ut att använda det brun/rosa och det rosa i en vändbar mössa. Storleken är 68. För att piffa upp det hela gjorde jag snabbt två applikationer (pepparkaksformar är utmärkta former) och sydde helt enkelt fast dem med raksöm. Tänkte att det gör inget om trikåkanten syns och att det ser lite slarvigt ut. Dessutom kommer hon säkert att få fler mössor.

Jag hastade bara ihop den innan vi skulle i väg, att jag hann inte sy ihop den helt, vilket var tur, för jag hade namnlapparna upp och ner. Det går åt några lappar om man ska ha vändbara mössor! - På väg hem igen kom jag på att jag måste helt enkelt sy en fleecejacka åt henne, så jag svängde förbi tygaffären. Så pratade vi om att man måste fodra den om vinden inte ska blåsa rak igenom. Jag bestämde mig för att ett eslöjdstyg skulle bli bra, även om den då inte blir helt vindtät. Väl hemma igen fick jag för mig att fodra mössan. - tänk om den skulle vara för kall. Vilken tur att jag hade lite foder jag tagit tillvara på från en jacka.


När jag väl började tänka efter, så insåg jag att Filuran har ju en flecce redan, från danska MOLO (ofodrad). Inte passar den brun/rosa mössan till den jackan, så det var bara till att leta i tyglådorna efter tyger som passar. Det nya velourtyget och ett eslöjdstyg kom till användning. Denna mössa är i storlek 74 och verkar bli varmare tack vare velouren. Det är ju bara bra, eftersom det blir kallare framöver.


Det inköpta fleccetyget får ligga i lådan tills det behövs. Tyrvi har så rätt så, att det är bra att ha lite tyger hemma. Man vet aldrig när det behövs.

6 kommentarer:

Tyrvi sa...

Hihihi! Ja vad skulle man annars göra när andan faller på? Jag vet nämligen precis, jag som just slaktat en av mina tröjor eftersom jag inte hade någon brun trikå som passade till kantremsor :-)

Cecilia sa...

Det där med tröjslakt kom jag också på här om dagen, så smart! :D

Mössorna är ju superfina! Jag är helt såld på att sy mössor och kan aldrig göra för många!

Charleston sa...

Cecilia: Nä, de måste ju matcha kläderna... eller nappen! *haha*

Cecilia sa...

Du menar väl ändå Kalikån :D Min lilleman tog aldrig nappen så nu blir han utan!

Charleston sa...

Javisst menade jag Kalikån ;)
Provade dem i morse, och insåg att de inte kommer att passa i vår kallaste vinter, eftersom fodret gjort dem mindre. Jajaa, det var bara att sy en ny is-blå-velour/trikå-mössa, utan foder. Dessa mössor får se sig om efter nya ägare som har mindre huvuden och kallare vintrar

Thea sa...

Jättesnyggt med E-slöjdtrikå och velour ihop! Håller med om att man kan ha hur många mössor som helst!