onsdag, april 04, 2007

Kollektion 68

Min kollektion i storlek 68 är klar. Den består av en munkjacka i velour, tröja och byxor i trikå. Muddar, tröja och byxor är E-slöjd. Velouren från en av mina tygaffärer. Ottobre 2007/1.
Jackan gick som en dans att sy, tills jag kom till dragkedjan som visade sig vara för lång, rätt inköpt efter mönstrets beskrivning. Turligt nog så gick det att byta till en kortare utan att det gör något på jackan. Jag hade tagit till med 3 cm sömsmån nertill.

I slutresultatet ser jag att fickorna inte är i samma höjd, trots att de var de från början när jag sydde dit de. Om jag skulle sy en jacka till skulle jag vänta till nästan sist med att sy fast fickorna - och därmed också sidosömmarna. Fickorna stämde från början, men när dragkedjan och allt annat blev sytt, så har det diffat någonstans. Trist, men jag kan nog skela på en och annan söm.

Eftersom jag inte har någon dekorsöm på min symaskin, så hittade jag på en dekorsöm genom att kombinera trestegs-söm och raksöm. Jag tyckte det var trist att inte ha någon dekorsöm på jackan, då fickornas söm ändå skulle synas. Dessutom är det kul att experminentera lite.

Jag lade också till en finess, som inte finns i mönstret. Det är den lilla flärpen högst upp på dragkedjan, så att den inte rispar och är obekväm på en liten haka. Det var också lite trixigt att få infodringen helt snygg och jag skulle nog ha tagit till med lite mer sömsmån längs halsringningen. Särskilt på framstycket och huvan. Eftersom det är en så liten storlek, tyckte jag det räckte med en stickning i fållen, i stället för två som står i beskrivningen.

4 kommentarer:

Tyrvi sa...

Snygg kollektion!

Gekko sa...

Snyggt! Det blev ju riktigt bra med dragkedjan ju!

Botilda sa...

Imponerad! Bra tänkt med flärpen också. Och att fickorna inte är exakt i höjd kommer inte att synas med liten bebis i jackan.

Charleston sa...

Tack så mycket. Ja, det blev rätt bra och jackan känns mjuk o skön. Jodå, jag kan skela på fickorna och en och annan söm :-D