onsdag, oktober 28, 2009

Ny tunika

Igår kväll blev den nya tunikan klar. Det är samma tunika som i inlägget nedanför. Skillnanden nu är att jag snävade in den ytterligare 3 cm utöver de redan 2 cm. Trots det tycker jag att den är rätt vid. Men nu känns den okej i alla fall. Tunikan fick också bli 5 cm längre än mönstret, men så blev fållen 3 cm. Så det är inte så stor skillnad i alla fall.

Förändring: Jag tyckte att det fattades något så jag ville ha en ficka på magen, för båda händerna. Tyvärr gick något fel i min planering vilket jag upptäckte först när den satt på plats. Ficköppningarna är alldeles för små. Fiffiluren får inte in händerna i fickan. Jag måste ha otänkt! Det är säkert så att jag lade till sömsmån runt om och tänkte inte på att det inte skulle vara sömsmån där kantningen i ficköppningen skulle vara. Så nu är den bara som dekoration. Som jag grämer mig!

Knappar: Eftersom jag tyckte att halsringningen var lite för vid i den förra tunikan så tog jag upp den nu. Jag hade ett par nästan helt matchande knappar från Snapsource, till axelknäppningen, så de syns nästan inte. Vid något tillfälle för länge sedan köpte jag en blandad påse med täckte knappar och de passar nästan helt perfekt i Prym-tången. Jättekul att hitta knappar i påsen som matchar eller som kompletterar någon färg i plagget. På bilden ovan ser man knapparna på högra axeln, som lyser lite väl blåa. I verkligheten är de bara en nyans ljusare än tyget.


[Kanske kan det komma bättre bilder om någon dag, efter ett besök i tvättmaskinen och så]
Tyg: Ett alldeles underbart sweetshirt-tyg från Hilco, som Botilda köpte åt mig på Syfestivalen från Neanobelle. Jag hade kikat på det innan för Fiffiluren har ett par orange velourbyxor som jag har haft lite svårt att matcha med nuvarande garderob. Ett litet bekymmer mindre nu! :-)

Nu ska jag ta tag i nästa projekt - bara jag visste vad det ska bli! :-) Tröja, tunika, klänning eller något annat.

3 kommentarer:

Hello sa...

Nu blir man ju galet nyfiken på tunikan!

Benglan skapar sa...

Jag är också nyfiken!
Har lagt till dig till min blogglista. Hoppas det är OK! /A

Veronica/Edvina sa...

Halkade in på din blogg då jag sökte på pepparkaksklänning till min dotter. Upptäckte din femmis länk o kollade då givetvis din presentation :)
Så nu va jag tvungen att lämna ett litet avstamp o kram från en annan femmis.

Hälsningar

Veronica o Edvina 2½