söndag, november 04, 2007

Gröna byxor med matchande tröjor

Så här blev byxorna. Grundmönstret är från Tillskärarakademin och så har jag gjort om det så att det skulle bli dessa byxor. Grundmönstret är smala kostymbyxor, så om man vill ha resår i midjan får man ställa ut dem där och lika så ställa ut byxvidden. Fickorna är samma design som på jeans-snickar-klänningen, jag gillar just den fickmodellen. Byxorna är fodrade med tunn trikå, från en av tygaffärerna här i stan. Manchestern är från Hilco.
På byxorna övergår framfickorna till en hälla i linnningen. Ett resårband är fäst vid hällorna. Fållen provade jag att sy upp med osynlig söm. Det blev inte helt snyggt, men tillräckligt snyggt för att jag inte syr om det.Besparingar bak och även en bakficka, som skulle kunna sitta 1-1½ cm längre in mot mitten, den sitter i mitt tycke lite för långt ut mot sidsömmen.Den bruna tröjan är också från Tillskärarakademins grundmönster. Trikån har Tyrvi köpt åt mig i Uppsala. Mudden är från en lokal tygaffär. Applikationen kommer från ett band jag hade i lådan. Tröjan är lite hastigt sydd, eftersom jag ville prova mönstret. Halsmudden är lite vid, men så finns det att växa i. Den kunde också ha varit lite längre i midjan, men om jag behöver kan jag alltid skarva i med nått band eller så. Det löser sig. :-)Den lila tröjan är tyg från Jofotex, sydd från ett Ottobremönster, samma som den gröna stjärntröjan. Men på den lika tröjan gjorde jag halsen lite vidarem så jag skippade sprundet. Som kantband har jag ett elastiskt band, med den aviga sidan ut. Inte att rekommendera, eftersom den aviga är matt och denräta sidan blank. Det betyder att om man gör som jag, så glider bandet mot tyget. Fast jag kommer säkert att sätta kantbandet med avigan utåt flera gånger, eftersom jag tycker den är snyggare än den blanka sidan. :-)Byxorna sitter väldigt bra på, men är en aningens tajta över baken om man har tjocka tygblöjor. Något att tänka på inför nästa byxor. :-)

7 kommentarer:

Botilda sa...

Imponerad! Byxorna blev hur fina som helst. Jag gillar speciellt det där med fickor som blir hällor. Hur tänkte du när du ritade besparingen bak - är det bara att ta isär mönstret eller är det annan trådriktning på det?

Tyrvi sa...

Åh vad fina byxor och brun tröja var på!

Längtar tills bebis tittar ut nu så jag får prova alla kläder jag sytt...

Gekko sa...

Vilka härliga byxor! De ser så genomarbetade och proffsiga ut!! Tröjorna är ocskå jättefina!

Charleston sa...

Tack Gekko! Jag är faktiskt riktigt nöjde med dem. :-) Har tänkt att sy ett större par (stl. 80) i samma modell och i mörkrosa.

Karolina sa...

Det är så kul att kolla på alla dessa kreativa personer som syr...Fina saker gör även du! /Karolina

Anonym sa...

Supersnygga byxor. Jag håller på och samlar mod till att sy ett par sådana bralls. Jag har aldrig gjort det och känner mig lite osäker.

hälsningar
kajman

Jes sa...

Vilka jättefina byxor& och tröjorna likaså.