måndag, oktober 08, 2007

Jeans-snickarklänning

På sykursen jag går i höst, på Tillskärarakademin, har jag gjort ett eget mönster på en jeans-snickarklänning. Här är den. På kursen har vi tillgång till basmönster som vi sedan kan förändra till våra egna. Annars kan vi använda redan färdiga mönster från t.ex. Ottobre, Burda, Kwiq Sew m.fl. Men jag tycker det är kul och lärande att skapa egna mönster, även om det tar betydligt längre tid. Sen är det så kul att ha en sytråds-kompis med på kursen - Botilda.

Man kan inte räkna med att bara sy på kurstillfället, för då får man inte mycket gjort. Jag håller också på med några t-shirts, på skolans overlock-maskiner. Roligt bara roligt. Det bästa med kursen är att man får så många tips på hur man lägger ut tyg, sömsmåner, tillklippning mm.

Jag har gjort infodringen av ett bomullstyg, och det går ner en ca 4 cm på insidan. En resår finns i en kanal på bakstycket. Hängslena går i kors bak i ryggen och är också "fodrade" med samma tyg som infodringen. I sidorna har jag sytt in en passpoal som matchar det stickigt gula (citrongula) i undertråden på tyget. Det finns tyg kvar så det kanske kan bli ett par byxor framöver, med gula stickningar och knalliga små detaljer som dragkedjor och knappar.
Namnlappen fick bara synas med figuren på bakfickan, men för säkerhet skull *haha* så sydde jag fast en lapp på infodringen mitt på bakstycket.

Här är en bild på två huvudlösingar... men så kan det bli när man tar kort själv :-) Tröjan sydde jag i våras, och den matchar riktigt bra - både till klänningen och Fiffiluren. Jag sydde den i storlek 68, men den verkar snarare vara en stor 74a. Ottobre har stora och vida mönster. Min Fiffilur är inte heller den minsta bebisen. Hon är ett halvår och är 69 lång och väger 8710 gram.

5 kommentarer:

Botilda sa...

Å! Så snygg och tuff den blev - nu hoppas jag du tar med den på torsdag så jag får se kjolen lajv! Hur passar den på Fiffiluren?

Igår blev min tunika klar, kommer på en syblogg nära dig under dagen.

Gekko sa...

Jättefin! Blir så avis på er som får gått kurs! Har spånat lite på helgkuser i Sthlm men det får bli när jag inte är gravid och inte tokammar. Om ett år typ...

Snux sa...

Enig at Ottobre har store mønstre. Kanskje finner er en størrelse større enn svensker og nordmenn? :D

Jes sa...

Jättefin klänning, snygg model. Skulle oxå vilja gå på kurs.

rino sa...

vad fin den blev! det vore s� kul att g� kurs... Jag gick p� m�larkurser i n�gra �r, men efter andra barnet har det inte blivit n�t. Kanske efter jul...