söndag, oktober 21, 2007

En tröja

Det har blivit en tröja med raglanärm, i det populära stjärntyget från Jofotex, som börjar dyka upp lite varstans på bloggarna. Här har jag varit lat och fotat innan jag har fållat... Kantbandet är ett stretchband, med den matta sidan utåt. Mönstret kommer från Ottobre 2/05 (?)Jag har bara gjort ett sprund med tryckknapp i halsen, eftersom jag tycker att halsringningen är lite liten. I alla fall till min tös.

Det här är det första jag har sytt på overlock, så jag har sett tröjan som ett test. Bla. så är det svårt att overlocka sömmarna där det finns kantband, så dem ska man sy fast med raksöm först, så att det inte drar i overlocken.

9 kommentarer:

Gekko sa...

Den är jättesnygg! Jag längtar tills jag också ska sy av det tyget. Just nu ligger det i tygförrådet och ser lite surt på mig... Kul förresten att Fiffiluren tittade mot gässen!

Botilda sa...

Finfin! Bra färgkombination, tycker jag. Men vad lustigt att din halsringning blir så tajt, medan min är jättevid. Undrar om det är olika på storlekarna bara eller vad annat det kan vara som är avgörande.

Charleston sa...

Bodil: jag undrar.. går det att sätta ärmarna på fel sida? tänker att: eftersom halsringningen på ärmarna är sned, så kanske det kan påverka halsvidden?

Tyrvi sa...

Det där med overlocken och kantbanden måste du förklara för mig vid tillfälle men absolut inte nu för min hjärna är ett såll för tillfället...

Tröjan ser i alla fall himla fin ut!

Botilda sa...

Njae, det var ju stämmärken på både ärm och framstycken, så det tror jag inte. Möjligen klippte jag med större sömsmån än vad jag sydde sen. Tröjan är provad nu och om jag inte vill att min nästan tvååring ska se ut som Debbie Harrie på åttiotalet får jag nog trixa till det lite.

Jes sa...

Jättefin tröja, Snyggt med rosa till. Har oxå fått detta tyg med hjälp av en "bulvan" så jag bara längtar att få sätta saxen i det. Men måste fixa hemlis först sen sy i namnlappar i alla K kläder som han ska ha på dagis. han börjar ju på riktigt nästa vecka.

Cecilia sa...

Åh, hur har jag lyckats missa den här kreationen?? Vilken fin tröja, grönt är skönt :D

Charleston sa...

så roligt det ska bli med alla hemlisar.

ja grönt är skönt. det verkar som att fiffiluren har mycket grönt nu, eller kommer att få. det verkar som det när jag ser på tyghögen i alla fall :-D

Stora lilla J sa...

Gud så söt, den har jag helt missat förut! Och vilket härligt tyg! Superhärlig =)