söndag, februari 27, 2011

Stickade vantar och japanska böcker

Så här i vintertid behövs fler par vantar till frusna händer och här har mormor snabbt svängt ihop ett par vantar till Fiffiluren. Garnet är ull och mönstret, tja, det är avpassat efter Fiffilurens hand. :-) Det var rea på det flerfärgade så det fick bli en matchning så gott det gick, och det gick ju rätt bra ;-) Nu ska jag också få nya vantar - härligt!

Själv har jag sytt en kjol i bredspårig manchester åt mig. Tyget köpte jag på Jofotex för ett par år sen. Kjolen är kantad med rutigt kantband. Mönstret på omlottkjolen med "lotten" bak, kommer från den japanska boken "Chic Blouse Dress Skirt". En helt fantastisk bok som jag nästan bläddrar i åtminstone en gång veckan.

Fram
bak.  
(Jag ser att jag nog inte har satt på kjolen helt rätt, sidsömmen på högra sidan har kommit lite för långt bak)
 

och bak igen. 


Boken verkar inte finnas att köpa längre, för när jag söker efter den igen så kommer den inte upp.
Jag hade sån tur att jag fick dessa tre böcker av en god vän som bor i Tokyo. Två till mig och en till flickorna. Toppen och alldeles underbart!

Boken nedan "Simply chic" har ingen bildöversikt på de modeller som finns i boken, så det är bara att vänta så dyker det säkert upp något här i bloggen nån gång. :-) Boken med barnmodellerna är bara för söta och jag har sån lust att sy allt i boken, men nu tänkte jag sy lite till mig själv först!

              

Jag fick böckerna i augusti, så det är kanske inte så konstigt att böckerna är slutsålda.

4 kommentarer:

Botilda sa...

Finfin! Gillar hur kantbandet förstärker omlotten. (Undrar om jag inte ska ta med mönsterpapper i helgen... och något japanskt som du inte har)

Benglan sa...

Jag gillade verkligen den där kjolen! Jättesnygg!

Tyrvi sa...

Oh vad fin den blev! Ja man fattar att den där boken är slut. Jag skulle vilja pröva att sy det mesta :-) Men tiden och orken måste ju till också.

Charleston sa...

javisst blev den fint kjolen. Kan tänka mig att sy fler, tex en i jeanstyg.