onsdag, februari 25, 2009

Nytt golv i hallen

Tja... mitt syande och syblogg får stå tillbaka för lite renoveringar, som jag skrev i ett inlägg nedan :-D

I helgen har jag lagt golv i hallen. Innanför dörren har jag lagt in svartgröna/"oljiga" italienska stenplattor med små 5x5cm dekorationsplattor runt om. Plattorna hade jag sedan förra hallen och de räckte precis nätt och jämt. EN platta fattades, men den fick jag av butiken jag hade köpt av för några år sedan. Säljarens bror hade lagt in sådana plattor i sitt badrum och hade några över så jag fick en platta. Vilken tur jag hade där :-D Tack tack!

I resten av hallen la jag in en ekparkett som blev mycket snyggare än vad jag trodde att det skulle bli. Parketten blev en snabb billighetslösning från IKEA. De rekommenderar inte att lägga just den parketten i hallen, men jag har ju plattorna innanför dörren. Kanske håller den inte så länge, men då får jag väl lägga in nytt.

På bilden ovan ser du en vägg till höger, där har jag rivit ut två stora garderober. Jag hade tänkt sätta in två IKEA Pax, men det blev så ljust och luftigt utan dem att jag har ändrat mig till en PAX på 30 cm. Just den garderobs-storleken ska utgå från IKEAs sortiment, tur att jag upptäckte det i tid.
Om du tycker att det ser lite skevt ut i hallen så ser du helt rätt. Hallen har inga hörn med 90 grader och väggarna vinklar på åt alla håll och kanter. Därför blev det lite pyssel med golvläggningen men som tur är kan jag göra mönster ;-) In mot köket (som inte är på bild) svänger väggen till ordentligt så där fick jag rita ett mönster på en gammal matta, och föra över den på brädorna. Jag behöll de gamla listerna eftersom väggarna är av så hård betong att det i så fall skulle bli ett himla sjå med att få tillbaka dem. I stället ska jag dra på lite beige silikon mellan golvet och listerna. Samma sak mellan parketten och plattorna.

Jag låg på knä från fredag eftermiddag till söndag kväll, och det slet lite på benen och ryggen. Men det är inget att klaga på. Däermot är en sak säkert i alla fall - jag ska inte bli golvläggare! De har så obekväm arbetsställning! :-p
Nu återstår tapetseringen! Tapeterna är beställda!! :-)

3 kommentarer:

Mimmi sa...

Wow! Så händig du är. Plattläggningen blev ju toppenbra och vad snyggt med de små runt om. Jag tror nog att även Ikeas parkett skall hålla ett bra tag även i en hall.

Tyrvi sa...

Synd att du inte ska bli golvläggare, jag kunde behöva en kompis i det yrket :-)

Anonym sa...

Mimmi: Javisst håller även ikeas grejjer, annars skulle det ju inte sälja.

Tyrvi: Jag kan komma o hjälpa dig om det behövs, trots att jag inte tänker byta jobb. ;-)
/CH