onsdag, februari 04, 2009

Renovering och inredning i stället för tyger och sömnad

Hej!
Min sylust vill inte riktigt infinna sig. Däremot håller jag på med lite renovering här hemma. Rummet, som jag inte riktigt bloggat klart om ännu, är relativt klart. Det saknas lite inredningsattiraljer, men det kommer. Sedan har jag gett mig i kast med klädkammaren, där jag till att börja med rev ut en stor åbäkig garderob, som bara tog plats utan att ge något tillbaka. I stället har jag satt upp Elfa-skenor och hyllor, lagt in ny matta och faktiskt tapetsera med samma tapet som i rummet. Kanske kommer det en bild.

Nu ska jag fortsätta med hallen, där jag ska riva ut två garderober, som jag tycker inte är så effektiva. I stället kommer två PAX i ek med vita dörrar från IKEA. Samtidigt kan jag flytta dem ca 40 cm inåt och får då plats med en liten klädhängare. Golvet är (bedrövligt) snyggt i sin svartvita marmorering.... eh. Golvet är visserligen helt och rent och jo, alldeles glashalt. Här har jag nära nog slagit runt ordentligt. Dottern åker nästan skridskor som Bambi i sina strumpor.
Sanninge för att säga det, så trivs jag inte alls med golvet och de ljusgrå tapeterna på väggarna. Så in kommer svarta italienska stenplattor precis innanför dörren och ekparkett i resten av hallen. Vad det blir för tapeter vet jag inte ännu, det får jag skjuta lite på framtiden. Jag har tittat och tittat på tapeter så snart kan jag hela sortimentet - av alla designers!! Det finns mycket snyggt, men jag har inte hittat något som klickar. En bra blogg är "fixa&dona" som bloggar om färg, tapeter och inredning. En guldgruva för att få tips och inspiration.

Ja, så vet ni vad jag håller på med i stället för att sy. Men jag sydde faktiskt lite igår, ett kuddfodral till Fiffilurens nya säng. Jag har också klippt ut tyg till en randig tröja, i tyg från Jofotex, men mer än så har det inte blivit. Nästan samtliga av Fiffilurens tröjor har blivit urväxta, och jag har nästan för första gången köpiskläder på henne. Det är knappt jag känner igen henne när jag hämtar på förskolan (skojar lite, det är klart jag känner igen min dotter, tro inget annat! ;-)
Men visst är det så att när man köper ett tyg, så ser man det så mycket tills det faktiskt är ett färdigt klädesplagg. Till skillnad från inköpta kläder som helt plötsligt finns där i garderoben utan att man egentligen vet hur det kommit dit.

Må så gott!

1 kommentar:

Katarina sa...

Tack för den superfina P.I.F-presenten! Å vilken glad överaskning det var att hitta den i posten! Den gck verkligen hem hos sonen också som du kan se i blloggen :-)