måndag, november 17, 2008

Galleri Hemsytt

Nu ägnas all tid till att sy, för Galleri Hemsytt, och här kommer smakprov.


Här är "Pepparkaksklänningen" i stl 98 - som det bara finns en av. Tyger räckte inte till fler och finns inte att köpa in längre. Men den kanske kan få bli till i andra tyger. Bredvid pepparkaksklänningen, som för övrigt är i bomull, hänger en manchesterklänning (till galleriet blir det en i stl 98 och en i stl 104) med brun sidenrosett vid halsen. Den har två fickor med fina mormorsrutor på. (Tack Botilda för dem. Det är hon som har virkat dem en gång i tiden). Manchesterklänningen måste väl ändå heta "Kanelklänningen" :-) Om tiden medger kan det bli två i riktigt mörkbrunt också. Mönstret som är från 70talet är för övrigt samma på dessa båda klänningar.


Och så kommer även landskapet fram här med. Denna söta tröja är i stl 62/68 efter ett eget mönster, med härligt breda muddar. Det kommer att finnas tröjor i denna modell i regnbågstyger på Galleriet. Undrar om denna tröja ska heta Måne, som är Fiffilurens nya ord (även om månen saknas på landskapstyget - kanske döljer sig bakom molnen? ;-)
- Kanske kommer regnbågströjorna på bild här så småning om. Eller inte. Lovar inget! Tiden är så knapp för att hinna sy.

Det blir också en och annan trikåklänning med trumpetärm. Klänningen får naturligtvis heta "Trumpetklänningen". Storleken är mellan 110-120. Jag sätter en lapp med stl 110, så finns det växmån i klänningen.

6 kommentarer:

Nina sa...

Vilke fina kläder du har fått till, gillar speciellt manchesterklänningen som är helt underbar!

OttoPippi sa...

Jättefina!! Vad kul med Galleri Hemsytt!

Charleston sa...

Nina: Tack, den blev faktiskt rätt bra, tycker jag.

OttoPippi: Ja, det ska bli jättekul med Galleri Hemsytt. :-)

lilla hjärtat sa...

Jättefina kläder du sytt, lycka till med försäljningen.

plyschmyran sa...

Vilka fina kläder! Speciellt den bruna klänningen, verkligen ursöt!

Lucia (Uplandsgården) sa...

Otroligt fin klänning, förutom allt annat fint du syr. Blir så glad när jag surfade runt på din sida. Det är otroligt att jag inte har hittat hit tidigare.