tisdag, september 02, 2008

jodå

Det sys här fortfarande, både tröjor och annat till Fiffiluren. Ska försöka på det på bild så snart det går.
Under en veckas tid fick Fiffluren fyra hörntänder samtidigt. Då var livet inte så roligt för henne - eller mig för den delen, jag var rätt trött. Hon drägglade som en öppen kran. En dag bytte jag t-shirts åtta gånger. Förutom att hon inte kunde sova om nätterna och bara skrek, kunde hon inte heller äta då det gjorde ont i tänderna. Så hon var jättehungrig. Jag provade med allt gott och lätt, men hon bara skrek. Nåväl, nu är livet lugnare.

En kväll sydde jag tre dräggellappar, två i bruna ugglor med brun trikåbaksida, och en i röda elefanter med röd trikåbaksida. Insidan blev fodrad med fleece, så att det skulle värma lite trots att de var blöta. Det funkade kanonbra, men ett tips är att använda enfärgad fleece, som inte lyser igenom det vita uggletyget. Jag använde en spillbit jag hade i rött, mönstrat med blommor mm. Med en modifiering kan de även fungera som en halsduk.

Det har också blivit ett par enfärgade raglan-tröjor. Man kan ju undra varför jag syr enfärgade tshirts, då de kostar 39.50 på HM. Det beror nog helt enkelt på att jag ville prova ett raglanmönster jag har fått av Botilda. Sen sydde jag av en gamla tshirts, som hade fått en fläck på sig som inte gick bort. Jag har också kommit över en eko-trikå i brunt som är ribbat. Det tyckte jag var kul att sy i. Fiffiluren behöver också ha ett par enfärgade tshirts att ha under olika tunikor och kortärmade tshirts.

Nu ska jag trycka i ett par knappar i en pyamas till Fiffiluren. Jag har kommit på att hon tycker om att jag syr kläder till henne. Hon blir så glad när hon ser nya tyger, och hänger med över bordet när jag nålar och klipper till. Det är också väldigt lätt att prova kläder på henne under syandets gång. Ikväll provade vi pyamasen, så jag ska se hur mycket fåll det ska vara i benen.

För att ha något att visa, så har jag nya tyger på ingående. Vad det ska bli av dem, får du se framöver. :-)


Och här kommer en bild på pyamas-fiffiluran. Bilden är oskarp för kameran är gammal och hon satt inte stilla en sekund. :-) Mönstret är från senaste Ottobre, dvs 3/2008. Jag hoppas kunna fota resten också, men antingen används det eller så ligger det i tvätten. Knepigt det där. ;-)

1 kommentar:

Botilda sa...

Jag tycker också att man ska undra över hur H&M kan sälja tröjor för 39,50... Visst blev mönstret bra?!

Lilla Fiffiluren kommer nog snart att få en alldeles egen symaskin, tror jag. Om något år eller tre.

Blir spännande med de nya tygerna. Mums!