torsdag, december 13, 2007

Mitt hemlispaket

Det hemliga paket jag skulle skicka till min hemliga vän Pegjan, fick ett givet tema redan på första tyget. Dock har denna hemlis väldigt liten julfaktor :-/ förutom paketinslagningarna! :-)

Jag hade för mig att hon kommenterat det cerise tyget i sytråden om att hon gillade det. Det cerise tyget låg på 100x145 cm. Det andra tyget blev ett rött foder, som jag hade hemma. Det var ett mindre tyg, som jag faktiskt glömt bort måttet på men gissningsvis på ca 70x70. För att kompensera upp själva tygmängden blev det ett mellanlägg också på 90x25 cm.

Jag tänkte vidare på att hon gör många bärselar och mei tais, så då kom jag på att hon säkert skulle tycka om att göra väskor också. Dessutom hade jag för mig att hon gjort någon väska "speglingar i vattnet" o skrivit om det i sytråden. Så den personliga gåvan blev ett Burdamönster på fem olika väskor. Sybehören blev 65 cm dragkedja (för att passa den väska som hade längsta dragkedjan) och en bit kardborrband (som säkert går att använda till vad som helst, om väskmönstret inte skulle falla i smaken).

Gåvan som skulle smaka och/eller lukta blev nybakta saffransbiscotti. Dem är jag himla förtjust i och i julhelgen ska jag prova om de blir godare att doppa i VinoSanto, som man ska göra med riktiga biscottis.

Mitt pyssel blev två tröjor till barnen i storlek 92 och 104. Mönstret är från Tillskärarakademins grundmönster. Trots det har jag haft funderingar på om de skulle passa. Att gå över huvudet brukar ju vara ett stående problem när man syr åt andra. Nervöst, nervöst!

Det orange tyget är en stuvbit från Ohlssons i Uppsala och ärmarna är från två av mina nära nog oanvända tröjor, som jag nu sydde till ärmar på dessa tröjor. På tröjorna applicerade jag två galna figurer. Jag har kikat lite åt vad Pegjan verkar gilla, och tänkte att detta skulle nog hon tycka var lite galet kul! Tyget i applikationerna är eslöjdsbitar. Fiffiluren flinade mest åt den gröna figuren. Den var visst lite kul! :-D

En liten kul detalj, tycker jag i alla fall, är den fluoriserande sytråden som jag har sytt med. Med andra ord, lyser tråden i mörker. På båda tröjorna löper det en rand längs med ärmen, och på den större tröjan finns ett skimmer över den gula ringen runt ansiktet, själva leendet och runt ögonen. På den mindre tröjan finns det i det vita i ögonen. På den större tröjan har jag lekt galet mycket med dekorsömmar. Den tröjan är det första jag sydde med min nya symaskin! :-)

Det har dock blivit lite bubbligt :-/, men jag hoppas att det inte ska synas allt för mycket när tröjorna är på. Om nu barnen vill ha tröjorna på, man vet ju aldrig vad barn tycker. :-)

Annars har jag sett på Åhlens att just den orange färgen verkar vara på modet. Coolt, tycker jag! Skulle nu tröjorna inte passa, så går det ju att återanvända tyget till något helt annat. Hepp!

Som julhälsning sände jag med ett grafiskt blad, med önskan om en skön julhelg!

6 kommentarer:

Maria sa...

Verkligen störtläckra tröjor! Verkar vara en fröjd att sy på din nya symaskin! ;)

Gekko sa...

Jag kommenterade ditt paket hos Pejgan också har jag för mig men måste ändå säga även här att dina tröjor är för goda! Störtcoola och lagom galna applikationer!

Charleston sa...

Tack tack. Jag har märkt att jag gillar att sy tröjor. Klänningar är inte lika Lätta, men jag kommer säkert på det också. :-)

Botilda sa...

Vad coola tröjorna blev! Du är bra på tröjor, du.

Thea sa...

Det här är nog en av de bästa hemlisar jag sett! Så otroligt genomtänkt och du verkar ha funderat så mycket på vad mottagaren skulle gilla. Är figurerna egendesignade?

Charleston sa...

Tack tack! :-) Figurerna är egen design, även om jag har kikat på lite olika figurer på nätet.

Jag vill gärna att hemlispaket ska funka, samtidigt som det ska vara möjligt att frångå vad givaren tänkt, och använda var sak för sig till något annat. Tex. en lång dragkedja kan man ju sy av till den längd man själv önskar.