onsdag, mars 10, 2010

Pytteklänning

Uppdaterad med livebild på pyttisen!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

När jag sydde Fiffilurens 70tals-klänning, blev det en liten pyttebit kvar. Tyget är babymanchester från Hilco. Jag kunde inte låta bli att använda den biten till en liten pytteklänning till Pärtan, i stl 56, som jag sydde i väntan på hennes ankomst. Även om jag tror att den är rätt opraktisk, men söt blev den med samma knappar som på Fiffilurens klänning. Till denna behövdes ju något till och jag rotade i min sylåda och fann den matchande Hilco-velouren som blev ett par tights i stl 62. Velouren köpte jag för evigheter sedan så det var roligt att få användning av den lilla biten nu. Klänningsmönstret kommer från Ottobre 6/2007 och tightsen från ett Ottobremönster men vilket nummer det vet jag inte eftersom jag inte skrivit på mönstret men jag har använt det flera gånger om.

8 kommentarer:

KroKKoFin sa...

Verkligen supersöt! Är ett stort fan av just ljusblått och tillsammans med detta tyget gör ju ljusblått sig jättebra. Hoppas den satt bra på lilla modellen också.

Charleston sa...

Vi har inte hunnit prova ännu, men kanske nästa vecka. :-)

finnkids sa...

Grattis till babyn som kommit för några veckor sedan! Roligt att hitta till din blogg med helt underbara kläder! Gillar i stort sett allt jag kollat på som du sytt! Ha en bra bebistid, det är så härligt med den första tiden, i alla fall om allt går bra! :-)

Charleston sa...

Finnkids: Roligt att du gillar mina Filurkläder :-) Ja visst är det härligt med små bebisar. :-D

Thea sa...

Ännu ett ursnyggt set! Gus så mysigt med en sån liten mini att sy till!

Fangoria sa...

Jättesnyggt! Vilken sötis!

fante sa...

Stort grattis till sötnosen :-)

Tyrvi sa...

Pärtan är söööt! Hälsa barnen från oss!