tisdag, januari 15, 2008

Ett orange bebispaket

Grannen har fått en bebis och jag gör genast en bebispresent. Eftersom jag har två meter kanintyg och två meter enfärgat så sätter jag saxen i och klipper till ett par tights och en omlott-tröja med raglanärm.I bebispaketet blev det också en fisk, av den sista biten orange velour.

När jag fick kanintyget tyckte jag att det var väldans orange, och det hamnade en bit ner i lådan. Men nu vartefter jag har sytt i det, så tycker jag bättre om det. Byxorna i sig har en glad gul färg, och känns riktigt riktigt bra. Så det har varit roligt att sy detta bebispaket. I linningen sydde jag en kanal, med öppning bak, så att den går att justera om det skulle behövas. I mönstret står att den ska sys fast i tyget, men det blir bättre så här, tycker jag.

Som avslutning på byxorna, valde jag en dekorsöm i stället för en vanlig fållnings-söm. Det blev genast både roligare och snyggare. Under dekorsömmen använde jag Totaly Stable, så att det inte ska bubbla sig. Det fungerade bra.

Mönster: Ottobre - Tightsen kommer från nr. 1/2007 och omlott-tröjan från nr. 6/2007. Storlek 62, jag provade tröjan på Fiffiluren, och den passade. Den var lagom i ärmarna men i övrigt en aningens tajt. Å andra sidan såg jag att hon hade på sig en tröja i stl. 62, som nog kanske börjar bli för liten. Lång livslängd alltså. Från 62 till drygt 74. ;-D

Bra o kul: Kul att sy en dekorsöm, som jag tycker matchar kaninerna riktigt bra. Jag är verkligen superglad och nöjd med min nya maskin. Den har så många smarta finesser att jaa, det är en dröm att sy på den. :-D

Förbättringar: Knäppningen kunde ha gjort på ett annat sätt, men jag är inte helt säker på hur. Knytband hade nog varit bäst, eftersom man kan reglera vidden på tröjan bättre då. Tryckknappar är ju statiska. Om jag ska vara petnoga tycker jag att dekorsömmen på fållen kunde ha varit 5 mm högre upp.

Tyg: Kanintyget är helt rakt igenom svensktillverkat, från stickning, färgning till tryckning. Detta tack vare Jenny som hittade ett gammalt tyg hon ville göra nytryck på, och vi alla på sytråden och sybloggarna m.fl. hakade på. Så kan det gå när man är många! :-)

Det finns fortfarande tyg kvar till försäljning. Tyget rekommenderas att tvättas i 60 grader. Bredden ligger på 140 cm och tyget kostar 130 kr/meter inkl moms. Frakt tillkommer. Tyget kan beställas genom att mejla Jenny info@jnydesign.se

13 kommentarer:

Linda/Inna sa...

Herrejisses, ett sådant fint set! Det blev ju supergulligt med dekorsömen i benslutet.

Sy-Fröken sa...

Men åh, så fint! Och fisken är ju helskön. =)

Maria sa...

Kanonfint set! Jättefint med sömmen på byxorna, en extra detalj som ser fint ut i det matchande setet! Hoppas bebisen och föräldrarna blir nöjda med presenten, men kan de bli annat??

GOBLIgobli sa...

Så himla fint! Helt perfekt och jag tyckte knäppningen såg ut att vara helt ok.

Botilda sa...

Vilken lycka det måste vara att få bo granne med dig! Settet är jättefint och dekorsömmen i fållen verkligen pricken över i. (sen tror jag att tryckknappar är bättre än knytband - jag vill minnas att banden bara gick upp)

LERA sa...

Superfina! Att jag inte tänkte på att beställa enfärgat oxå, riktigt fint att matcha! Skulle du kunna säga vad som är skillnaden mellan tightsmönstret i 1/07 och 6/07? Finns det i mindre storlek i nr.1 gissar jag? Inspirerande!

Maria sa...

Ursnyggt set, fiffig knäppning! Så kul att se vad alla syr av sina kaniner. Jag är nog en av få som inte köpt av det, gillar inte orange något vidare.

Charleston sa...

Tack, javisst blev det fint. Det enfärgade är också fint bara som det är. Så kan man matcha med enfärgat brunt också.

Lera: jag har nog inte tänkt på att det finns ett mönster i nr. 6/07. Utan kör bara på det som jag redan har ritat, då jag vet att den har en bra passform. På bordet ligger nu tre tajts tillklippta, fast i olika färger, som ska matcha andra kläder så småning om.

Ceci sa...

Va fint!! och precis som botilda säger ger dekorsömmen på byxan det där lilla extra som gör att plagget ser mer arbetat ut!

Thea sa...

Oj så fint! Omlotttröjan ser så otroligt välsydd ut. Du har verkligen fått till svängarna utan att det drar sig. Snyggt jobbat! Fint med den llilla kaninen på knäppningen också. Gissar att den nya ägaren (eller rättare sagt föräldrarna!) blev glada!

Charleston sa...

Tack alla! Har en klänning i kanintyget tillklippt men har fått så mycket annat som måste sys. presenter, presenter, presenter.

Jag har mer på väg ut i bloggen, men måste vänta in vårt besök till Tyrvi-familjen :-)

BRB

Jes sa...

Vilket jättefint sett du sytt till granbebisen. Allt ser väldigt välsytt ut. Gillar dekorsömen du använde.

G.Aasen sa...

Å, det settet ble skikkelig fint! Så flink du er!