lördag, januari 19, 2008

Bebispresenter till Tyrvi-familjen

Nu har vi varit o besökt Tyrvi och barnen. Lilla Tyrvi-barnet fick några presenter av oss, och såklart fick stora Tyrvi-barnet några också. Det här är det jag hållit hemligt i höst o vinter.

Först blev det ett lakanset, med påslakan och örngott. Jag sydde om ett lakan från 70-talet som var så mjukt och skönt. Jag klippte ut några blommor och sick-sackade fast applikationerna. På påslakandet sydde jag en dekorsöm. Detta var på den första "nya" symaskinen, den senare "ny-nya" symaskinen har ju betydligt fler sömmar. Men jag är ändå nöjd med denna dekorsöm. Vill inte att det blir för mycket av det hela.

För att höja mysfaktorn kom snuttefilten "Mysen" till. Ett barn som var på besök här hos oss, tyckte att det såg ut som en fladdermus. Jaa, vem vet... men jag hade nog tänkt att det skulle vara en katt. :-)


Hilco-velour, och rost-rött lent foder, kantat med musselsöm och en dekorsöm med lite blommor på. Runt halsen blev det en rosett i ett regnbågs-band, fast det var ett mycket litet regnbågsband som knappt syns. Ögonen är sydda med tråd som är självlysande i mörker.


På ena kanten sydde jag namnet MYSEN med symaskinen, som även har alfabetet som dekorsöm.

Storebror fick också ett påslakan med örngott, fast större. Örngottet saknas på bilden, men är helt i brunt. Den melerade tråden är köpt i min lokala tygaffär, och tråden verkar finnas hos de flesta som säljer sytillbehör.Storebror fick också en skön pyamaströja (stl 98), i Hilco-tyg. Det är en trikå med flossad baksida. Dock inte lika stretchig som en vanlig trikå. Kanske hade en knäpplist varit bättre än tryckknappar i axelsömmen. (Bilden är en aningen mörk.)

Fiffiluren fick en likadan pyamas-tröja (den nedre). På den gjorde jag en aningen smalare halsmudd och ett sprund i nacken. Sprund har jag inte sytt tidigare, så det blev som det blev.

Storebror fick även en randig tröja (i stl 104), i ett tyg från Jofotex. Jag har mer av det tyget, så det blir nog en tröja till mig själv framöver. Jag har sytt med den smala tvillingnålen på alla dessa tre tröjor runt halsen. Ibland tycker jag det är snyggare med en lite smalare söm.

Sen fick Tyrvi själv några saker som kan vara bra att få som nybliven mamma.

9 kommentarer:

Mimmi sa...

Så himla fint påslakan-set. Jag gillar de påsydda blommorna och att dekorsömmen gör uppehåll när blommorna är. Underbart!

P.S. Jag tror aldrig jag kommer till Jofotex. När jag skall åka dit vill jag ha tillräcklig med ekonomi så jag kan handla allt jag vill ha, men jag har svårt för att spara då det blir en del tyghandel i andra affärer jag dyker in i när jag har "vägarna förbi".

Thea sa...

Å vilka fina presenter till den lille och storebror!

Påslakanseten är så himla fina och ser så otroligt välarbetade ut. Pyjamaströjan är SÅ snygg och sprundet ser iaf bra ut härifrån! Snygg tröja också.

Botilda sa...

Äntligen fick vi se de fina presenterna! Underbara påslakanset (men det visst du ju redan att jag tycker) och snuttefilt och tröjor och ååååå! (Men varför kallar du dem pyjamaströjor?)

GOBLIgobli sa...

Guuud vilka fina påslakan och örngottet med blommorna på sidan är verkligen pricken över i! Kanonfina sömval också, passar så fint till.
Gillade även Mysan, helt underbar! har faktiskt tänkt prova musselsöm men inte kommit på hur man ska göra (läs: inte orkat leta info...)

Charleston sa...

tack tack,
Botilda: Det var storebror som tyckte det var pyamaströja och jag håller med. Jag har hört att han tycker om den, men den är svår att få av och på. Så det skulle ha varit en knapplist. Kanske går det att sy om.

Gobli: Ja, det var kul att prova musselsöm, men jag trodde det skulle gå med att bara sy den o sen vända ut och in. Men då var vågorna invända. Men med en raksöm blev de utvända. Om du hänger med på hur jag menar. Annars har jag ingen aning om hur man syr sånt. :-)

Jes sa...

Vilka jättefina saker, sängkläderna är bara så fina!!! Och pyamasarna va så härliga som Thea sa så ser allt väldigt välarbetet ut.

Tyrvi sa...

Ja vi är väldigt glada i alla presenter! Och i morgon ska vi byta lakan i sängarna till dessa fina fina nya lakan.

H hälsar till er båda!

Krumitott sa...

Oj, vad grejer du har sytt! Allt ser väldigt fint och välarbetat ut.

Charleston sa...

Tack för alla kommentarer. Kan berätta att jag har hittat ett lakan till av det bruna tyget. Det ligger i min låda nu, tillsammans med det gröna. Fast det har jag redan sytt örngott av, så det är inte så mycket mer att sy av det, mer än fler små örngott. :-)