onsdag, juni 27, 2007

Dockvagn

På föräldrarnas vind hittades en trasig dockvagn. Den är nog från mitten av 60-talet. - Aha, det får bli sommarens "syprojekt".


Efterkommentarer: Eller så får det bli höstens projekt, när jag tänker efter!

6 kommentarer:

Mimmi 71 sa...

Åh, den kan nog bli sött med något trevligt tyg. Själv har jag en gammal Emmaljunga dockvagn stående i förrådet. Tänkt att mamma och pappa hade råd med en så fin dockvagn, det är ju knappt man har råd med en Emmaljunga till babyn själv.

Tyrvi sa...

Åh den är väldigt lik den jag lekte med när jag var liten. Ärvde den efter min moster född -57 :-) Den vagnen ska finnas kvar på hennes vind. Och den där rödrosa galonen var en av de allra vanligaste dockvagnsklädslarna från den tiden tror jag.

Lycka till med renoveringen! Själv satsar jag nog på att sy gravidkläder i sommar. Det var ett fint livligt barn där inne :-)

manna sa...

Ooooh du! Den där blev jag lite avis på! Hur ser planerna ut för vagnens metamorfos från "ojsan då" till "ohlalaaa"?

Charleston sa...

ja du Manna, jag har då inte en blekaste aning. vet inte heller om jag ska köra på rosaröd galon, som tyrvi berättar om - var nu det går att uppbringa. eller om jag ska vänta in ett tyg när jag väl hittar det. just nu har jag bara sprättat vagnsdelen, och har suffletten kvar.

jag vill gärna ha tips och idéer på både tygval och annat praktiskt.

manna sa...

Galon finns i alla tänkbara kulörer och mönster. Besök en sadelmakare/tapetserare och spana in utbudet! Jag funderar på om inte vaxduk skulle kunna fungera oxå. Eller vaxat tyg. Min dockvagn (borta sedan länge...) var klädd i grön manchester och hade gulbrunblommigt foder. Suveränt fint!

Nå, antingen gäller väl att du s a s restaurerar vagnen eller att du blir lite wild and crazy och hittar på något riktigt, riktigt roligt. Jag röstar, min utbildning och inneboende tro till trots, på det senare... *fnissar*

Vet du, nu ska jag sätta mig vid symaskinen och göra klart det där sabla lapptäcket! Tack för inspirationen!!!

Charleston sa...

Mmm... manchester är fint. ja det låter som en fin kombination med grönt och gulbrunt inuti :-)