lördag, augusti 21, 2010

Mössa med stjärnor

Förmiddagen ägnades åt att sy en mössa och baka bullar. Pärtan, som idag är ett halvår, fick en "hue" från boken "Sy og strike bornetoj 0-3 år" av Ulla Welinder. Mössan var superenkel att sy, så det kan nog tänkas bli fler mössor åt henne. Storasyster ville inte alls ha någon mössa, så det är ingen idé att truga. Tyget kommer från JNY.Bullarna blev supergoda och jag gjorde som en kompis tipsat om. I stället för mjölk tar man kokosmjöl och i stället för kanel strör man ut kokosflingor. Vi gjorde dock några med kanel också. Man ska inte snåla på smöret. De blev väldigt saftiga och goda.

5 kommentarer:

FlygFulaFluga sa...

Snygg mössa! Och vad stor lill-Pärtan har blivit! Jösses!
Provar gärna bullarna nångång;)

/lena

Lilla Gryn sa...

Härligt!! Fin mössa, jag har också funderat på den boken, är det värd priset tycker du?
Bulltipset måste jag också prova. Byter man ut all mjölk mot kokosmjölk eller bara delar av?

Charleston sa...

lena: välkomna förbi på bullfika. Fiffiluren pratade om er idag. :-)

Lilla Gryn: Det går bra att byta ut all mjölk. Det verkar som att de blir saftigare av kokosen. Mumsiga är de i alla fall. :-)
Boken tror jag inte går att få tag på längre (utsålt på förlaget), utan jag har bara fått kopierat mönstren på singoallan och mössan.

Thea sa...

Skitsnygg mössa! Att det mönstret finn i Welinder har jag missat. Det måste jag testa!

Åsa sa...

Åh vilken superfin mössa , hur får man tag i mönstret ? Har letat som en galning efter boken... Kan jag köpa en kopia av dig? Min lilla kille skulle bli superfin i en sån mössa :-)
Hälsningar Åsa