onsdag, juni 24, 2009

Sommaräpplen

Jag ville prova ett mönster ur Burda 3/2009, en flickblus (nr. 137) i stl. 92. Eftersom jag har ett par meter av äppeltyget - från Jofotex - så fick det bli ett provplagg, innan jag syr i ett "snyggare" tyg. Dessutom ville jag se hur passformen skulle vara, och jag måste säga att den sitter kanonfint på. Mönstret var ju rakt upp och ner, så det var lätt. På ärmarna håller man in lite, men det var allt. Ja, förutom sprundet...

Sprundet var ett bekymmer, jag har inte riktigt kommit på hur man ska klippa upp och var man ska lägga sömmen. Beskrivningen i Burda var inte någon hjälp men i boken "Sy kläder" av Linda Gibson fick jag bättre hjälp. Det är förresten en bra "instruktionsbok" som jag kan rekommendera, hittade den på bokrean sist. Det skulle också vara ett kantband i halsringningen, men eftersom det blev lite sent igår kväll, fuskade jag och vek bara in en smal fåll två gånger. Så fick det bli denna gång. Tryckknapparna som kommer ifrån Snapsource passade perfekt.


Äppeltyget hade jag fått för mig skulle passa bäst till en volangklänning eller i vart fall en härlig sommarklänning, med vidd i kjolen. Men jag tycker att det tyget passar riktigt bra som det nu blev.

PS: De roliga skorna fick Fiffiluren av storkusinen. De kommer från Kina och kostade en sissådär 5-10 kr.

2 kommentarer:

Tyrvi sa...

Kunde inte hålla mig så jag var ju tvungen att gå in och kolla. Den ser ju väldigt fin ut!

Imorgon kväll kanske vi orkar sy :-)

Pyssellycka sa...

Jättefin! Någon dag skall jag också försöka ge mig på sprund...