onsdag, november 26, 2008

Regntröjor

Det blev några regnbågströjor. En helt vanlig randad regnbågströja, och två med röda ärmar, och snygga dekorsömmar i raglanärmen.

Bara för lite kul gjorde jag en tröja med en applikation i form av hjärta på. Det jeans-blå tyget kommer från E-slöjd. Även denna tröja har snygga dekorsömmar i raglanärmen.
Mönstret är mitt eget och storleken är 62/68.

Det blev också två gympa-linnen i det supermjuka landskapstyget från Jofotex. Till dessa har jag utgått ifrån Tillskärarakademins grundmönster och tagit in vid ärmarna och halsen för att få linneaxlar. Storleken är 92 och 98.

torsdag, november 20, 2008

Julhandla unika barnkläder i Gröndal

Galleri Hemsytt håller öppet 1a advent.
Fredag 15-19
Lördag 11-18
Söndag 11-18

Gröndalsvägen 27.
Välkomna!!

måndag, november 17, 2008

Galleri Hemsytt

Nu ägnas all tid till att sy, för Galleri Hemsytt, och här kommer smakprov.


Här är "Pepparkaksklänningen" i stl 98 - som det bara finns en av. Tyger räckte inte till fler och finns inte att köpa in längre. Men den kanske kan få bli till i andra tyger. Bredvid pepparkaksklänningen, som för övrigt är i bomull, hänger en manchesterklänning (till galleriet blir det en i stl 98 och en i stl 104) med brun sidenrosett vid halsen. Den har två fickor med fina mormorsrutor på. (Tack Botilda för dem. Det är hon som har virkat dem en gång i tiden). Manchesterklänningen måste väl ändå heta "Kanelklänningen" :-) Om tiden medger kan det bli två i riktigt mörkbrunt också. Mönstret som är från 70talet är för övrigt samma på dessa båda klänningar.


Och så kommer även landskapet fram här med. Denna söta tröja är i stl 62/68 efter ett eget mönster, med härligt breda muddar. Det kommer att finnas tröjor i denna modell i regnbågstyger på Galleriet. Undrar om denna tröja ska heta Måne, som är Fiffilurens nya ord (även om månen saknas på landskapstyget - kanske döljer sig bakom molnen? ;-)
- Kanske kommer regnbågströjorna på bild här så småning om. Eller inte. Lovar inget! Tiden är så knapp för att hinna sy.

Det blir också en och annan trikåklänning med trumpetärm. Klänningen får naturligtvis heta "Trumpetklänningen". Storleken är mellan 110-120. Jag sätter en lapp med stl 110, så finns det växmån i klänningen.

tisdag, november 11, 2008

Knappar

Ja just det, jag gjorde en sambeställning av knappar med Botilda från Snapsource. Tack Botilda! Jag ville ha blandade färger så det fick bli storlek 18 vilket var himla bra för de passar nästan helt perfekt i Prymtången. Det är bara att trycka dit dem och jag har redan provar på en pyamas som Fiffiluren just nu sover i. Får se om det går att fota den här någon dag framöver. Vädret har ju varit så gråtrist att ljuset inomhus inte har varit det bästa för fotografering.
- Visst är de fina dessa alla knappar!! :-)

Kanintröja

Jag fick en fråga från en mamma som ville ha en tröja till sin dotter i just kanintyget, eftersom det skulle passa henne så bra. Efter diskussioner med mamman kom vi överens om kombinationen med kanintyg på framstycket, enfärgade ärmar och brun rygg. Det blev riktigt fint tycker jag. Jag har sytt efter Tillskärarakademins grundmönster i stl 104. Kanske skulle just denna färgkombination komma än bättre till sin rätt med ett raglanmönster. Får se om jag syr en till.

Randig frottétröja

När några av oss från sytråden och sybloggarna var på Jofotex för några helger sedan såg jag detta sköna frottétyg. Jag såg genast en rak och enkel tröja i tyget. Det är verkligen ett jätteskönt tyg. Jag använde Tillskärarakademins grundmönster stl 86, fast av någon anledning klippte jag ut det utan sömsmån, så den blev lite tajt. Samtidigt sitter den jättefint på henne.
Kanske kan det bli en större tröja också för det finns tyg kvar.

Det som jag skulle vilja förbättra är halsringningen, och då tror jag att en infodring skulle bli bäst, med knappar på var axel.

Off topic om tapetsering

Nu måste jag bara visa vad som händer i ett av rummen där vi bor. Rummet går från svagt randigt i vitt och gult med en bård i taket, till brunt och turkost. Här går det nu att följa med vad som händer i rummet. Slipningen är avklarad, det var lätt eftersom väggarna var så släta alla redan. Så nu är det bara att svänga upp tapeterna.
Jag började med ett lätt parti. Ovanför dörren. där kan det väl ändå inte bli så mycket fel. Jahaja, sen kom raskt en dosa, lysknappar och stickkontakt. Det var bara att bryta strömmen och sätta igång med att tapetsers - så får vi se hur det går. Si det gick riktigt bra. Nu tar jag nästa svåra parti - mellan rören till elementen, nästa stickkontakt och nu är det bara raksträckan fram till mål. Den långsida som är överhoppad - det är där det spännande kommer upp i turkos överraskning.

Tapeterna kommer upp medan Fiffiluren sover, ibland blir det två våder, ibland fyra och om hon sover bra kan det bli fler än så. Det går hur som helst framåt. Men man måste ju sy också! ;-p

måndag, november 10, 2008

Tröjor till en blivande bebis

En blivande pappa skulle titta förbi hemma hos oss på sin flyttresa, och jag tänkte skicka med honom en omlottröja till kommande bebis. Nu blev det inte så att han kom förbi, så den får jag antingen skicka eller så får de något annat. Det är många små bebisar som föds nu vid årsskiftet.

Landskapstyget från Jofotex är fantastiskt mjukt och skönt. Fiffiluren har tittat och klappat på det medan hon säger "Baaaa" så hon ska också få en tröja i det tyget.
Det skulle vara fint med ett par matchande "byssor", som Fiffiluren säger. Men jag har inget riktigt fint hemma just nu. Kantmudden kommer från en tygaffär på söder, vad den heter kommer jag inte ihåg, muddväven var ett byte som jag gjorde med en sykompis.